current views are: 14

4 Μαΐου 2018
Δημοσίευση13:44

«Μπερδέματα» στο ΠΑΣΟΚ για την αναδοχή – Λοβέρδος: «Δε θα κάνω τα ρεπό του Καμμένου»

Αποκλιμακώνεται η ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 13:44’

Αποκλιμακώνεται η ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ

Αλυσιδωτές αντιδράσεις στα κόμματα συνεχίζει να προκαλεί η διάταξη του υπουργείου Εργασίας για τη παροχή της δυνατότητας σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνονται ανάδοχοι γονείς.

Το θέμα αρχικά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πολλούς βουλευτές να βγαίνουν μαζικά και για πρώτη φορά να αμφισβητούν τη διάταξη ζητώντας την απόσυρσή του . Με το πέρασμα του χρόνου ωστόσο- και τους κατάλληλους εσωκομματικούς χειρισμούς- το κλίμα άρχισε να αλλάζει και τα προβλήματα να μεταφέρονται σχεδόν αστραπιαία στη ΔΗΣΥ που πλέον εμφανίζει ισχυρές διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της.  Είναι χαρακτηριστικό πως τα όσα έγιναν εχθές με την δημόσια ουσιαστικά αντιπαράθεση μεταξύ του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Οδυσσέα Κωνταντινόπουλου, ήρθε να συνεπικουρήσει σημερινή δήλωση- «λάδι στη φωτιά» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Ανδρέα Λοβέρδου που με ανάρτησή του στο Twitter, παίρνει ξεκάθαρη θέση κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου.

 «Άλλο πράγμα συμφωνώ στην αναδοχή και άλλο βάζω πλάτες στον ΣΥΡΙΖΑ με τη ψήφο μου στη Βουλή», αναφέρει χαρακτηριστικά και ξεκαθαρίζει: «δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω εγώ τα ρεπό του Καμμένου».

Πάντως η ηχηρή αυτή αντίδραση του κ. Λοβέρδου έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση της ΔΗΣΥ να ψηφίσει το επίμαχο άρθρο αλλά και την σχετική συγκατάθεση του ίδιου του κ. Βενιζέλου. Είναι εξάλλου γνωστό πως και μέσα στα κομματικά όργανα όταν διεξήχθη η σχετική συζήτηση εκφράστηκαν εκ δια μέτρου αντίθετες απόψεις (με τις πληροφορίες να λένε ότι ο κ. Λοβέρδος ήταν από αυτούς που διαφώνησαν από την αρχή) και για το λόγο αυτό δεν τέθηκε κομματική πειθαρχεία.

Αποκλιμάκωση στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον αντίποδα, στον ΣΥΡΙΖΑ βιώνουν προς το παρών τουλάχιστον μια περίοδο αποκλιμάκωσης λόγω τόσο της στάσης της αντιπολίτευσης αλλά και της αδρανοποίησης μεγάλης μερίδας από τους διαφωνούντες. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του Δ. Βέττα που επικαλέστηκε mail με προτάσεις το οποίο έστειλε στην κ. Φωτίου, ζητώντας αλλαγές που –κατά τον ίδιο- έγιναν αποδεκτές. Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newpost και άλλοι κυβερνητικοί βουλευτές που δεν έχουν εμπειρία στο εσωκομματικό αντάρτικο. Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα δηλώνουν πως δεν είπαν ποτέ πως δε θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, ούτε δημοσιοποίησαν κάποια από τις επιστολές που απέστειλαν, επιρρίπτοντας στους δημοσιογράφους την ευθύνη για τα όσα συνέβησαν. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένοι που δεν έχουν αλλάξει στάση και συνεχίζουν μέχρι τουλάχιστον αυτή την ώρα είτε να επιμένουν πως δε θα ψηφίσουν είτε να μην εκδηλώνουν τις προθέσεις τους. Σε αυτή τη κατηγορία ανήκουν οι Γ. Μιχελογιαννάκης (εμφανίζεται αμετακίνητος), Μ. Μπόλαρης (επιμένει στην Κυριακάτικη  αρθρογραφία του), Θ. Παραστατίδης και Γ. Γεννιά (που κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους μετά την τελευταία ΕΠΕΚΕ).


σχετικα αρθρα