Την αλληλεγγύη της ΝΔ στην Κύπρο εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δ. Αβραμόπουλος στην υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ερατώ Κοζάκου -Μαρκουλλή κατά τη σημερινή συνάντησή τους στην Αθήνα , στην οποία πήραν μέρος ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία,« ως πολιτική παράταξη ευθύνης, είτε είναι στην Αντιπολίτευση, είτε είναι στην Κυβέρνηση, στέκεται στο πλευρό της Κύπρου μας και των αδελφών μας στο Νησί, σε αυτή τη συνεχή προσπάθεια για να φθάσουμε, κάποτε, στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι μια βιώσιμη, σταθερή, αλλά και δίκαιη λύση. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «γνωρίζουμε ότι νέα δεδομένα έχουν διαμορφωθεί. Αυτά, όμως, δεν μας αποθαρρύνουν. Το εθνικό μέτωπο είναι ενιαίο και σταθερό».

    Ο κ. Μαρκουλλή δήλωσε ότι προσβλέπει σε μια πολύ στενή συνεργασία, αλλά και αρωγή εκ μέρους της Κυβέρνησης, αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να έχουμε μία επιτυχημένη Προεδρία της ΕΕ . Η Κύπρια υπουργός υπογράμμισε ότι προσβλέπει σε μια πολύ στενή συνεργασία, σε ένα κανάλι επικοινωνίας, «για να μπορέσουμε, όλοι μαζί, να αντιμετωπίσουμε τα πολύ σοβαρά εθνικά θέματα, που έχουμε μπροστά μας».

    Γιατί, για μας, η εξωτερική πολιτική είναι αχρωμάτιστη, είναι ακομμάτιστη και θα πρέπει όλες οι δυνάμεις Κύπρου και Ελλάδας να ενωθούν για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις μεγάλες προκλήσεις είπε η κ. Μαρκουλλή, θέση που άμεσα επιβεβαίωσε ο κ. Αβραμόπουλος λέγοντας ότι «για μας η Κύπρος είναι πάνω και πέρα από κόμματα».