current views are: 10

7 Μαΐου 2018
Δημοσίευση08:38

Συνεχίζεται η κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Αυτή τη φορά, ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης απαντά στις δηλώσεις του Χρήστου Καραγιαννίδη

Δημοσίευση 08:38’

Αυτή τη φορά, ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης απαντά στις δηλώσεις του Χρήστου Καραγιαννίδη

Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Αυτή τη φορά, ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης απαντά στις δηλώσεις του Χρήστου Καραγιαννίδη, ο οποίος είχε καλέσει τους διαφωνούντες βουλευτές να παραιτηθούν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και να πάνε στον πολιτικό χώρο που ανήκουν. 

«Στα ζητήματα όμως των δικαιωμάτων δεν μπορούν να υπάρξουν εκπτώσεις και αστερίσκοι. Ο χώρος της δικής μας αριστεράς δεν μπορεί να υποκύπτει στον κυρίαρχο κοινωνικό συντηρητισμό ή σε κινήσεις πολιτικού συμβιβασμού», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιαννίδης, σε συνέντευξή του στην «Αυγή».

Με ανακοίνωσή του, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης τον ρωτά:

«Όταν υπάρχουν διαφορετικές επιστημονικές προσεγγίσεις στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, πού βλέπει κοινωνικό συντηρητισμό; Πού βλέπει πολιτικό συμβιβασμό; Πού βλέπει αστερίσκους κι εκπτώσεις όταν η ίδια η κοινωνία, διαπιστωμένο από έρευνες, αντιδρά;».

«Ένα παράδειγμα, που αναιρεί τις απόψεις του, είναι ότι όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου έφερε τον πολιτικό γάμο ήταν απαίτηση της κοινωνίας. Τώρα, με την αναδοχή, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ίδια την κοινωνία. Δεν είναι, λοιπόν, ότι η κοινωνία δεν είναι ώριμη, αλλά η κοινωνία απλά σε μεγάλο ποσοστό δεν συμφωνεί», προσθέτει ο κ. Μιχελογιαννάκης.


σχετικα αρθρα