current views are: 7

9 Μαΐου 2018
Δημοσίευση04:09

Τα δύο σημεία που «δείχνουν» εκλογές και οι «Δούρειοι Ίπποι» της Δεξιάς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επόμενη εβδομάδα ξεκινά νέο κύκλο περιοδειών σε όλη τη χώρα

Δημοσίευση 04:09’

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επόμενη εβδομάδα ξεκινά νέο κύκλο περιοδειών σε όλη τη χώρα

Η αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης που διαμορφώνεται στη χώρα λόγω των κακών κυβερνητικών χειρισμών, σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ, θα οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε κάλπες αυτό το φθινόπωρο και όχι το 2019, σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζουν ακόμη δημόσια, πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Μεγάρου Μαξίμου.

«Οι εκλογές σήμερα αποτελούν λύτρωση», είναι το μήνυμα που θα συνεχίσει να στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, την ερχόμενη Κυριακή ξεκινά νέο κύκλο περιοδειών σε όλη τη χώρα, ενώ προγραμματίζει και σημαντικές επισκέψεις στο εξωτερικό, με επόμενους σταθμούς, τη Σόφια όπου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών του ΕΛΚ και το Βερολίνο.

Η άποψη των στελεχών της ΝΔ για κάλπες μετά τον Αύγουστο του 2018, ενισχύεται και από τα «εκλογομαγειρέματα» της κυβέρνησης με την απλή αναλογική και την κατάτμηση της Β’ Αθήνας. «Η αλλαγή του εκλογικού νόμου δεν μπορεί να είναι αποσπασματική και δεν μπορεί να είναι α λα καρτ. Η κυβέρνηση όποτε στριμώχνεται επιχειρεί κινήσεις κυρίως επικοινωνιακής τακτικής. Η απλή αναλογική δεν ευνοεί την πολιτική σταθερότητα της χώρας» σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ.

Το δεύτερο στοιχείο, στο οποίο στηρίζεται η εκτίμηση που υπάρχει στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται στην οικονομία. Μόλις 3, από τα 88 συνολικά, προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η εξέλιξη της τέταρτης αξιολόγησης που θα οδηγήσει στο τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 14 Μαΐου για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, δύο εικοσιτετράωρα αργότερα. Την ίδια μέρα, δηλαδή στις 16 Μαΐου θα γίνει η συνεδρίαση του Euroworking Group αλλά και η επίσκεψη της επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού Ντανιέλ Νουί στην Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα, είναι η ύπαρξη σοβαρών ανησυχιών, σχετικά με την ικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει εγκαίρως όλα όσα έχει δεσμευτεί, προκειμένου να μη χαθεί η 21η Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να συνεδριάσει το Eurogroup για τη συνολική πολιτική συμφωνία.

Επίσης στο επόμενο διάστημα, θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή και το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (ο νέος πολυετής προϋπολογισμός), όπου θα πρέπει να αποτυπωθεί το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ για το αν θα εφαρμοστούν εμπροσθοβαρώς οι περικοπές στο αφορολόγητο, μαζί με αυτές στις συντάξεις. Σε κάθε περίπτωση, τίποτε από τα παραπάνω, δεν συνηγορούν στην «καθαρή έξοδο» που ευαγγελίζεται ο κ. Τσίπρας, σημειώνουν από τη ΝΔ.

Την ώρα πάντως, που η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου φαίνεται να παραπαίει, πληθαίνουν οι «Δούρειοι Ίπποι» του ΣΥΡΙΖΑ στον κεντροδεξιό και στο δεξιό χώρο, όπως τους έχει καταγγείλει και επίσημα η ΝΔ. Μετά την Κατερίνα Παπακώστα, τον Σάββα Τσιτουρίδη και άλλα δυσαρεστημένα και μη, πρώην γαλάζια στελέχη, στα δημοσιογραφικά γραφεία, ακούγεται και το όνομα του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Ο κ. Μίχαλος φέρεται να ηγείται του «Φόρτσα Ελλάδα», αντιγραφή του «Φόρτσα Ιτάλια» του Μπερλουσκόνι και να συνεργάζεται με τον πρώην γ.γ. στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ, Νίκο Καραχάλιο. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και πρώην γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών το 2006, έχει ξεκινήσει να πυκνώνει τις δημόσιες παρουσίες του, με πρόσφατες εμφανίσεις του στην ΕΡΤ και στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, «στο Κόκκινο». Στο σχήμα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα μετέχει και ο Ευάγγελος Αντώναρος.


σχετικα αρθρα