current views are: 8

9 Μαΐου 2018
Δημοσίευση12:57

Προσφυγή κατά της χορήγησης ασύλου στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό από την κυβέρνηση

Η υπόθεση θα εξεταστεί από το ΣΤ’ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Δημοσίευση 12:57’

Η υπόθεση θα εξεταστεί από το ΣΤ’ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Αίτηση ακύρωσης και αναστολής, καθώς και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής κατά της απόφασης της Επιτροπής Ασύλου, με την οποία χορηγήθηκε άσυλο στον Γκιουζέλ Αχμέτ, δεύτερο Τούρκο αξιωματικό από τους οκτώ κατέθεσε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Ειδικότερα, ο κ. Βίτσας κατέθεσε σήμερα στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών τα αναγκαία ένδικα μέσα για να ανατρέψει την απόφαση της 10ης Ανεξάρτητης Επιτροπής Ασύλου, υπό την πρόεδρο Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων, Χάϊδω Χαρμπίλα-Κώτσου και με εισηγήτρια την πρωτοδίκη Διοικητικών Δικαστηρίων, Αικατερίνη Ζακυνθινού, με την οποία χορηγήθηκε άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό Γκιουζέλ Αχμέτ.

Η υπόθεση θα εξεταστεί από το ΣΤ’ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της απόφασης, ο Τούρκος αξιωματικός θα τεθεί εκτός φυλακής με όρους ασφυκτικής εποπτείας. Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, στον συγκυβερνήτη είχαν αφαιρεθεί τα ταξιδιωτικά έγγραφα, κατοικεί σε άγνωστη διεύθυνση ενώ έχει την υποχρέωση να εμφανίζεται καθημερινά  στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του. Φρουρειται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την προστασία του.

Σημειώνεται πως η τουρκική κυβέρνηση εξέδωσε μια σκληρή δήλωση, σχολιάζοντας την απόφαση: «Είναι ένα δυσάρεστο γεγονός ότι έγινε δεκτό το αίτημα για άσυλο των δύο από τους οκτώ τρομοκράτες. Ζητήσαμε πολλές φορές την έκδοσή τους και βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι τρομοκράτες. Εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι μπροστά σε αυτό το γεγονός. Αυτοί οι άνθρωποι έκλεψαν ένα ελικόπτερο και διέφυγαν. Είναι σκάνδαλο όχι μόνο η μη έκδοσή τους αλλά και το να αφήνονται ελεύθεροι. Εμείς για το καλό των σχέσεων των δύο χωρών κάναμε κάθε είδους έκκληση. Αν είχε συμβεί το αντίθετο, αν εμείς είχαμε προστατεύσει κάποιους άλλους εδώ, ποια θα ήταν η αντίδραση της Ελλάδας;», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι οι Τούρκοι αξιωματικοί κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα για την ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν. 


σχετικα αρθρα