current views are: 4

9 Μαΐου 2018
Δημοσίευση18:00

Στο Λονδίνο για Μέι και επενδυτές τον Ιούνιο ο Αλ. Τσιπρας

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Δημοσίευση 18:00’

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρίγκιπα Κάρολο αποκάλυψε την επίσκεψή του στο Λονδίνο μέσα στον Ιούνιο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newpost.gr ο Αλέξης Τσίπρας προγραμματίζει να βρεθεί στην Βρετανική πρωτεύουσα λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής  (28-29 Ιουνιού) στις Βρυξέλλες.

Πριν το κρίσιμο ραντεβού με τους ομολόγους του στην  ΕΕ ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Λονδίνο σε μια επίσκεψη εργασίας, όπου με την Τερέζα Μέι θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν όλα τα θέματα που απασχολούν τις δυο πλευρές σε μια σημαντική οικονομική συγκυρία για τις δυο χώρες: Το Brexit για την Μεγάλη Βρετανία και η έξοδος από τα μνημόνια για τη Ελλάδα.

Οι περιφερειακές εξελίξεις θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων με το Κυπριακό να κατέχει εξέχουσα θέση, καθώς η Μεγάλη Βρετανία είναι μια από τις εγγυήτριες δυνάμεις. Από την κυβέρνηση θεωρούν σημαντικό να κρατηθούν οι υπάρχουσες  ισορροπίες από τη στιγμή που η Μεγάλη Βρετανία, πλέον θα είναι μια χώρα που θα ανήκει στο ΝΑΤΟ, αλλά όχι στην ΕΕ, όπως ακριβώς και η Τουρκία.

Η παρουσία του πρωθυπουργού στο Λονδίνο θα συμπληρωθεί και από επαφές, που σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει και με σημαντικούς χρηματοπιστωτικούς παράγοντες με το βλέμμα στραμμένο στην έξοδο στις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος.


σχετικα αρθρα