current views are: 6

10 Μαΐου 2018
Δημοσίευση09:24

Βαρβιτσιώτης στο «Ακραίως»: Χαλάρωσαν τα μέτρα στα σύνορα μετά τη σύλληψη των στρατιωτικών

«Το 2014 είχαν μπει περίπου 45.000 και είχαμε στείλει πίσω 22.000. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει μόλις 1.700 επαναπροωθήσεις.»

Δημοσίευση 09:24’
αρθρο-newpost

«Το 2014 είχαν μπει περίπου 45.000 και είχαμε στείλει πίσω 22.000. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει μόλις 1.700 επαναπροωθήσεις.»

Την έντονη ανησυχία του για την σημαντική αύξηση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο εξέφρασε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ και βουλευτής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ και όπως επισήμανε: «Μας ανησυχεί η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στον Έβρο, που δεν αφορά πρόσφυγες αλλά παράνομους μετανάστες σε αθρόα νούμερα. Χαλάρωσαν τα μέτρα στα σύνορα μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Η αύξηση των ροών ξεκινάει τότε».

Παράλληλα στηλίτευσε τη λειτουργία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, λέγοντας πως: «Περιπλέκει τα πράγματα, δεν τα βοηθάει».

Όσον για την πολιτική της ΝΔ στο μεταναστευτικό, αν αύριο αναλάμβανε την διακυβέρνηση: «Πρώτον, θα ενισχύαμε τις δομές της φύλαξης των συνόρων. Δεν έχουμε αξιοποιήσει υλικό από την ΕΕ. Δεύτερον θα ξεκινούσαμε πολύ πιο γρήγορα τις διαδικασίες ασύλου, και όποιος δεν δικαιούται θα κάναμε επιστροφές είτε στη χώρα τους, είτε στην Τουρκία. Σημειώστε ότι το 2014 είχαν μπει περίπου 45.000 και είχαμε στείλει πίσω 22.000. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει μόλις 1.700 επαναπροωθήσεις. Και τρίτον θα κινούσαμε πολύ πιο γρήγορες διαδικασίες στην εξέταση του ασύλου».

«Το ματωμένο υπερπλεόνασμα είναι η θηλιά της ανάπτυξης»

Για την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε «Μακάρι να έχουμε την καθαρότερη έξοδο που μπορούμε να έχουμε. Έρχονται πολύ βαριά μέτρα από το 2019. Θα μειωθεί το εισόδημα σε όλους τους Έλληνες με τη μείωση αφορολογήτου και την περικοπή των συντάξεων.

Η καθαρή έξοδος σημαίνει χαμηλά, ανταγωνιστικά επιτόκια. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει δεσμεύσεις προς τις αγορές ότι θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, όχι να αρχίσει να μοιράζει λεφτά».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επανέλαβε ότι στόχοι της ΝΔ είναι η μείωση των φόρων και η συγκράτηση των δαπανών. «Δεν θέλω πιο ακριβό δημόσιο. Όσο είναι τα έσοδα από το ΦΠΑ στα νησιά, περίπου στα 170 εκατ. ευρώ, στοίχισε η άνοδος των δαπανών στο δημόσιο! Γιατί ανέβηκε η δαπάνη για το Δημόσιο; Θέλει να κάνει το ίδιο μοντελάκι του Α. Παπανδρέου. Δεν υπάρχει όμως φτηνός δανεισμός. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα προχωρήσει μόνο στη μείωση των φόρων αλλά και απλοποίηση των διαδικασιών. Για παράδειγμα, ο Εξωδικαστικός διαφημίστηκε και μόνο 20 επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί σ’ αυτόν. Ας λάβουμε πραγματικά μέτρα».

«Ο μνημονιακότερος πρωθυπουργός ο Τσίπρας»

Ο βουλευτής της ΝΔ έριξε τις βολές του στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο Τσίπρας έχει εξελιχθεί στον μνημονιακότερο πρωθυπουργό. Δεν τα έχει πάει καλά, πετυχαίνει στόχους εσόδων, αλλά όχι ανάπτυξη. Δεν έχει καταφέρει την ανάταξη της ελληνικής κοινωνίας. Το ματωμένο υπερπλεόνασμα είναι η θηλιά της ανάπτυξης. Αν συνεχίσεις με υπερφορολόγηση δεν θα μπορέσει να αναταχθεί η χώρα. Καρκινοβατεί η επένδυση του Ελληνικού και μόνες επενδύσεις που προχωρούν είναι στο λιμάνι που είχαν υπογραφεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν μπορούν να υπηρετήσουν το δόγμα της μεταμνημονιακής Ελλάδας».

«Γιατί δεν ψήφισα για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια»

Τέλος ο κ. Βαρβιτσιώτης εξήγησε γιατί δεν ψήφισε χθες για την αναδοχή και υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. «Δεν ψήφισα χθες, παρότι τοποθετήθηκα, απέναντι στο ομοφοβικό παραλήρημα του Κατσίκη. Θα ψήφιζα αρνητικά γιατί δεν πιστεύω το μοντέλο ανάπτυξης μιας προσωπικότητας από ένα ομόφυλο ζευγάρι. Με ενόχλησαν όμως πολύ όλες οι ακρότητες που αναφέρθηκαν για ομόφυλα ζευγάρια. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο μπούλινγκ που δέχθηκε η ομοφυλοφιλική κοινότητα».

 


σχετικα αρθρα