current views are: 9

13 Μαΐου 2018
Δημοσίευση06:08

Τι θα πει σε Μητρετώδη και Κούκλατζη ο Μ. Κεφαλογιάννης

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κάλεσε την Τουρκία να λειτουργήσει ως κράτος Δικαίου στην υπόθεση αυτή.

Δημοσίευση 06:08’

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κάλεσε την Τουρκία να λειτουργήσει ως κράτος Δικαίου στην υπόθεση αυτή.

«Οι παράνομα κρατούμενοι Έλληνες αξιωματικοί δεν είναι αιχμάλωτοι πολέμου, δεν βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου» τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος επισκέπτεται την Τουρκία τη Δευτέρα το μεσημέρι για να συναντήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Ο κ. Κεφαλογιάννης επανέλαβε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι η Τουρκία οφείλει να φερθεί ως κράτος δικαίου, να ακολουθήσει το διεθνή νόμο, και να απελευθερώσει τους στρατιωτικούς, τονίζοντας ότι θα θέσει αυτό το ζήτημα στους τούρκους αξιωματούχους. Έκανε πάντως λόγο για «θετικό μήνυμα» της Τουρκία που επέτρεψε τη συνάντηση με τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη.

Ο ευρωβουλευτής αποκάλυψε ότι θα πει στους Έλληνες στρατιωτικούς ότι «το μήνυμα είναι ένα ολόκληρο έθνος, και η ΕΕ, είναι δίπλα τους, τους συμπαραστέκεται, δεν τους ξεχνά».

Υπενθύμισε, τέλος, ότι το Ευρωκοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε την πρόταση των Ελλήνων ευρωβουλευτών για την άμεση απελευθέρωση των παράνομα κρατούμενων Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών.

Μάλιστα, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης εξήγγειλε και νέες πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση των στρατιωτικών.


σχετικα αρθρα