current views are: 8

14 Μαΐου 2018
Δημοσίευση05:16

Κεφαλογιάννης για δύο στρατιωτικούς: «Τα μηνύματα προς την Τουρκία είναι σαφή»

Ο ευρωβουλευτής εξήγγειλε και νέες πρωτοβουλίες για την απελευθέρωσή τους

Δημοσίευση 05:16’

Ο ευρωβουλευτής εξήγγειλε και νέες πρωτοβουλίες για την απελευθέρωσή τους

«Τα μηνύματα προς την Τουρκία είναι σαφή και καταλυτικά», διεμήνυσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, λίγο πριν συναντήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, που είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που θα επισκεφτεί τους δύο αξιωματικούς είπε πως η επίσκεψη αυτή ήταν μία πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις συναντήσεις που είχε με στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ συνέβαλαν και οι προσωπικές του προσπάθειες που έγιναν κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία.

«Η περιπέτεια πρέπει να τελειώσει σύντομα και αυτό ήταν το μήνυμα που ήθελε να περάσει το Ευρωκοινοβούλιο», σημείωσε ο ευρωβουλευτής και αναφερόμενος στην ίδια τη συνάντησή του με τους δύο στρατιωτικούς τόνισε ότι «θα περάσω το μήνυμα αγάπης ενός ολόκληρου έθνους που απαιτεί, δεν ζητά την απελευθέρωση των δύο αξιωματικών».

Όμως όπως εξήγησε, οι προσπάθειες για απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών δεν θα περιοριστούν στη σημερινή του επίσκεψη, αφού αύριο ξεκινήσει γύρος πρωτοβουλιών, με αρχή τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου και έκτοτε μόνο οι γονείς τους έχουν καταφέρει να τους επισκεφτούν. Ο κ. Κεφαλογιάννης θα είναι ο πρώτος πολιτικός που θα τους επισκεφτεί, μαζί με άλλους Ευρωπαίους ευρωβουλευτές και στόχος του είν αι να τους ανυψώσει το ηθικό. 


σχετικα αρθρα