ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Οι Αμερικανοί πιέζουν για λύση στο Σκοπιανό

Δημοσίευση 14 Μαΐου 2018, 14:02 / Ανανεώθηκε 14 Μαΐου 2018, 14:02
Λεβέντης: Οι Αμερικανοί πιέζουν για λύση στο Σκοπιανό
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν θα ψηφίσουμε την πρόταση της κυβέρνησης»

Στη θέση του ότι η Ένωση Κεντρώων δεν θα υπερψηφίσει όποια λύση φέρει η κυβέρνηση για το Σκοπιανό επέμεινε ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης, συνδέοντας μάλιστα το ζήτημα με τον χρόνο διεξαγωγής εκλογών.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και ερωτηθείς για το ονοματολογικό, σημείωσε ότι «η Ένωση Κεντρώων δεν ψηφίζει την πρόταση της κυβέρνησης» και τόνισε πως «θα κάνει αγώνα για να ακυρωθεί στην πράξη η συγκεκριμένη απόφαση». Επίσης, υπογράμμισε ότι «οι Αμερικανοί πιέζουν για λύση στο Σκοπιανό».

Μιλώντας για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, ο κ. Λεβέντης τις συνέδεσε με τις εξελίξεις στο θέμα της πΓΔΜ επισημαίνοντας: «Εάν συμφωνήσει η ΝΔ στη λύση της κυβέρνησης, τότε οι εκλογές θα πάνε πίσω χρονικά, εάν η ΝΔ δεν συμφωνήσει, τότε οι εκλογές θα έρθουν πολύ σύντομα».

Κατά τα άλλα υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κολυμπάει μέσα στο ψέμα του και είναι πρωταθλητής στις μαγκιές. Ζούμε σε μια χώρα της τρέλας, όλο το πολιτικό σύστημα έχει αποτύχει και πουλάνε αυταπάτες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Οι πολίτες, δυστυχώς, τα καταπίνουν όλα και σε αυτό συμβάλλουν τα ΜΜΕ που δίνουν στους πολίτες την ελπίδα ότι μπορεί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των σκληρών μέτρων που έχουν ψηφιστεί» σημείωσε ο κ. Λεβέντης. Αναφορικά με το κόμμα του, υποστήριξε ότι «η Ένωση Κεντρώων λέει ξεκάθαρα στους πολίτες ότι αν δεν υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις και όσα έχουμε υπογράψει, τίποτε δεν πρόκειται να συμβεί».

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων παρατήρησε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να ενισχυθούν με την αγορά F-35 και φρεγατών. Η άμυνα της χώρας προέχει και πρέπει να κόψουμε τον λαιμό μας για να την ενισχύσουμε. Δηλαδή, πρέπει να έρθουν οι Τούρκοι στην Ομόνοια για να κάνουμε κάτι; Εάν δεν έχουμε άμυνα ισχυρή τότε φοβάμαι ότι οι Τούρκοι θα προχωρήσουν σε αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας. Για αυτό ζητώ συνέχεια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να δεσμευτούμε όλοι. Φτάνουν πια τα λόγια του αέρα».

Τέλος, για την κατάτμηση της Β' Αθήνας ανέφερε: «Αν γίνει θα είναι εις βάρος των μικρών κομμάτων. Ο νομοθέτης έχει προβλέψει για τη Β' Αθηνών, γιατί στη συγκεκριμένη περιφέρεια μπορούν να τοποθετούνται προσωπικότητες από όλους τους χώρους που δίνουν μία άλλη δυναμική στα μικρά κόμματα».