ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Δεν προεξοφλούμε συμφωνία στη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ

Δημοσίευση 15 Μαΐου 2018, 14:14 / Ανανεώθηκε 15 Μαΐου 2018, 14:10
Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Δεν προεξοφλούμε συμφωνία στη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

«Πιθανό να χρειαστεί και επόμενος γύρος»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ομόλογο του κ. Ζάεφ θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη και σημαντική», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε ότι θα καταλήξει σε συμφωνία. Είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί και επόμενος γύρος ώστε να διανθεί η απαιτούμενη απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές».

Το newpost.gr είχε γράψει ότι ενδεχομένως να υπάρξει και δεύτερο ραντεβού αφού πρόθεση της ελληνικής πλευράς είναι να αξιοποιήσουν και τις δυο ημέρες παραμονής στη βουλγαρική πρωτεύουσα.

Ακόμα ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να υπερασπίζεται με σταθερότητα και αποφασιστικότητα την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία η οποία θα ισχύει έναντι όλων πράγμα που εξορισμού προϋποθέτει την αναθεώρηση του Συντάγματος στη γείτονα».

«Φυσικά στο πλαίσιο αυτό επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, και ακούμε όλες τις απόψεις και τις προτροπές όλων των πλευρών. Ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση καθορίζει αυτοβούλως τη στάση της», πρόσθεσε.

«Δε μας απασχολεί ούτε μας επηρεάζει διαπραγματευτικά η στάση εξυπηρέτησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων που έχει υιοθετήσει η αντιπολίτευση» εξήγησε και συνέχισε λέγοντας «Δεν πρόκειται να καθορίσουμε το μέλλον της χώρας από την ανεύθυνη και μίζερη στάση που κρατά ο αρχηγός της ΝΔ ακόμη και στα εθνικά θέματα».

«Στις συνεχιζόμενες συζητήσεις με τους γείτονες μας έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου ωστόσο απέχουμε ακόμη αρκετά από την κατάληξη των διαπραγματεύσεων και την σύναψη συμφωνίας», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η ΝΔ επιχειρεί τον συμψηφισμό δύο άσχετων μεταξύ τους θεμάτων»

«Η ΝΔ επιχειρεί τον συμψηφισμό δύο άσχετων μεταξύ τους θεμάτων» υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών και την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού.

«Η πρωτοβουλία κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών είναι πανθομολογούμενο ότι αποτελεί μια υπερώριμη και αναγκαία μεταρρύθμιση για τον εκδημοκρατισμό του εκλογικού μας συστήματος και τη θεσμική θωράκιση του πολιτικού συστήματος απέναντι σε φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως «η ΝΔ οφείλει να σταματήσει να λειτουργεί ως στείρα συντηρητική δύναμη & να αναζητά προσχήματα. Aν ο κ. Μητσοτάκης δε συναινέσει στην αναγκαία αυτή τομή ο λόγος θα είναι οι δεσμεύσεις του στους δελφίνους και τα τζάκια της Β΄ Αθηνών».

«Σε ό,τι αφορά στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι θετική στη δυνατότητα επιστολικής ψήφου στα παιδιά του brain drain και προτίθεται να πάρει σχετική πρωτοβουλία σε επόμενη φάση», συμπλήρωσε.

Περιμένουμε να δούμε ποιο άλλο πρόσχημα θα ανακαλύψει για να αποφύγει να πάρει σαφή θέση ώστε να ικανοποιήσει τις βαρωνίες της ΝΔ.