ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρό ψήφισμα καταδίκης της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 15 Μαΐου 2018, 14:47 / Ανανεώθηκε 16 Μαΐου 2018, 13:16
Σκληρό ψήφισμα καταδίκης της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

«Στηρίζουμε τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε μια σκληρή ανακοίνωση σε πολύ πιο έντονο ύφος από τις αντίστοιχες κυβερνητικές, προχώρησε το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση του στρατού του ισραηλινού κράτους κατά διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας, περιλαμβάνει την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και παιδιών, καθώς και σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «η  διεθνής κοινότητα, είδε με φρίκη και αποτροπιασμό τη χτεσινή ημέρα, που έχει γραφτεί ήδη με μελανά χρώματα στην παγκόσμια ιστορία και θα επιδεινώσει την σταθερότητα στην περιοχή».

Στην ανακοίνωσή του το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ακόμα, πως στηρίζει την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος και τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου «θα συνυπάρχει ειρηνικά με το κράτος του Ισραήλ».

Από τη πλευρά της η ΚΟ του κόμματος, Φ. Βάκη, δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας, πως το κόμμα της καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση, ζητώντας μάλιστα να βγάλει η Βουλή ψήφισμα καταδίκης.

«Χθες γίναμε όλοι μάρτυρες μιας ακόμα σφαγής των Παλαιστινίων από ισραηλινά στρατεύματα, με τη χρήση άμετρης, οριακής βίας απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές και δεν μπορώ παρά, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, να εκφράσω την πλήρη αποδοκιμασία όλων μας σε αυτές τις μεθόδους», είπε λίγη ώρα νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σε δήλωσή του στο περιθώριο έκθεσης γελοιογραφίας στο Σύνταγμα.