current views are: 10

15 Μαΐου 2018
Δημοσίευση12:16

Θεοδωράκης: «Δεν συνομιλώ ποτέ πίσω από κλειστές πόρτες»

Σχετικά με το ενδεχόμενο ένταξης του Μίλτου Κύρκου και του Σπύρου Δανέλλη στον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε πως και τα δύο στελέχη του Ποταμιού «φλερτάρουν» με τη λογική ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει έναν μεγάλο κεντροαριστερό χώρο.

Δημοσίευση 12:16’

Σχετικά με το ενδεχόμενο ένταξης του Μίλτου Κύρκου και του Σπύρου Δανέλλη στον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε πως και τα δύο στελέχη του Ποταμιού «φλερτάρουν» με τη λογική ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει έναν μεγάλο κεντροαριστερό χώρο.

Τέλος στα σενάρια περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να δώσει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος διαμηνύει πως επιλογή του κόμματος του ήταν και παραμένει το «Κίνημα Αλλαγής».

Ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στον Αθήνα 984 και την εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» με τη Νόνη Καραγιάννη, σημειώνει πως «δεν συνομιλώ ποτέ πίσω από κλειστές πόρτες σε βίλες ή γραφεία. Δεν έχω λειτουργήσει ποτέ πίσω από την πλάτη του λαού. Τέσσερα χρόνια τώρα, ό,τι έχω να πω το λέω δημοσίως και όποιον πολιτικό μου αντίπαλο θέλω να δω, τον βλέπω δημοσίως».

Σε αυτό το πλαίσιο διαψεύδει και τα περί αποχώρησής του από το Κίνημα Αλλαγής, λέγοντας «η επιλογή μας είναι και παραμένει μία. Ότι μπορούμε να κάνουμε το “Κίνημα Αλλαγής” ένα πραγματικό Κίνημα Αλλαγής και εκεί οι λέξεις πρέπει να αποκτήσουν το περιεχόμενο που τους πρέπει».

Όπως διευκρίνισε, ο ενιαίος φορέας δεν δημιουργείται από την επόμενη μέρα. «Είπαμε ότι το τέλος του δρόμου είναι ο ενιαίος φορέας. Γι’ αυτό ακριβώς, οι δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες διατηρούνται και θα διατηρούνται μέχρι τις εκλογές. Ο στόχος του ενιαίου φορέα υπάρχει». Συμπλήρωσε, δε, πως είναι λάθος η συζήτηση για το ποιες συνεργασίες θα υπάρξουν. «Αυτό που πρέπει να συζητήσουμε είναι ποια πράγματα πρέπει να αλλάξουμε στη χώρα και σε αυτήν την ατζέντα ποιες δυνάμεις προστίθενται» σημείωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι, με την καθαρή άποψή του και τις νεωτεριστικές θέσεις του, επηρεάζει θετικά τον λόγο του Κινήματος Αλλαγής και έφερε ως παραδείγματα τις τελικές θέσεις στο Μακεδονικό και στο ζήτημα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ένταξης του Μίλτου Κύρκου και του Σπύρου Δανέλλη στον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε πως και τα δύο στελέχη του Ποταμιού «φλερτάρουν» με τη λογική ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει έναν μεγάλο κεντροαριστερό χώρο. Και σ’ αυτήν τη λογική θεωρούν ότι έχουν συνομιλητές και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν τίθεται θέμα και το έχει ξεκαθαρίσει ο καθένας ξεχωριστά για οποιαδήποτε είδους συνεργασία, εκλογική ή μετεκλογική με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι «εάν έρθει μία λύση για το Μακεδονικό με τις προδιαγραφές που έχουμε ζητήσει εμείς θα την ψηφίσουμε».


σχετικα αρθρα