ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαλλιά κουβάρια στην Βουλή με Αγοραστό και Πατούλη για τον «Κλεισθένη»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 16 Μαΐου 2018, 13:27 / Ανανεώθηκε 21 Μαΐου 2018, 10:28
Μαλλιά κουβάρια στην Βουλή με Αγοραστό και Πατούλη για τον «Κλεισθένη»
Facebook Twitter Whatsapp

Οι απειλές, οι αποχωρήσεις και οι…κωλοτούμπες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μπαρούτι μύρισε η αίθουσα της επιτροπής της Βουλής όπου συζητείτο η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη τοπική αυτοδιοίκηση και το λεγόμενο σχέδιο «Κλεισθένης» που μεταξύ άλλων επιφέρει σημαντικές αλλαγές ακόμα και στο εκλογικό σύστημα.

Η συνύπαρξη των εκπροσώπων των Δήμων και Περιφερειών, κ.κ. Πατούλη και Αγοραστού, με τους βουλευτές της πλειοψηφίας που προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες διαμόρφωσε από την αρχή κιόλας της συνεδρίασης μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που δεν άργησε να πυροδοτήσει ενστάσεις και αντεγκλήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους οδήγησαν στην αποχώρηση του πρώτου και την απομάκρυνση του δεύτερου.

«Το μπούλινγκ που κάνει ο κύριος βουλευτής σας παρακαλώ να με προστατέψετε. Θέλει να επιβάλει την άποψή του! Το καταλαβαίνω έτσι έχει συνηθίσει», είπε ο κ. Πατούλης εν μέσω αντιδράσεων κυρίως από τη πλευρά του κ. Θηβαίου, ο οποίος απάντησε:

«Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτές τις προσβολές εδώ μέσα; Έλεος!».

Την ίδια στιγμή, βουλευτές είχαν σηκωθεί όρθιοι φωνάζοντας με τον πρόεδρο της επιτροπής, Δημήτρη Γάκη να λέει: «τι θέλετε, να διακόψουμε; αν δεν αντιδρούσαμε θα είχε τελειώσει το θέμα!».

«Εσείς με προσβάλατε. Αν δεν μπορεί να κρατηθεί έξω είναι το ιατρείο», απάντησε ο κ. Πατούλης αφήνοντας αιχμή για τον κ. Καματερό.

«Σας παρακαλώ κ. Πατούλη αλλά τέτοιες προσβολές δεν τις ανέχομαι ούτε εγώ», αντίτεινε ο πρόεδρος με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου να απειλεί ανοιχτά πως θα αποχωρήσει.

«Με τέτοια συμπεριφορά και προσβολές κ. Πατούλη ίσως είναι καλύτερα να αποχωρήσετε», απάντησε ο πρόεδρος με τον δήμαρχο να αποχωρεί από την αίθουσα.

Απομάκρυνση Αγοραστού

Λίγη ώρα αργότερα πάντως τα αίματα άναψαν εκ νέου με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τον επικεφαλής των Περιφερειών, κ. Αγοραστό και τον Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκη. Συγκεκριμένα με αφορμή αναφορές του κ. Πουλάκη στη στάση του κ. Αγοραστού πως ότι αλλάζει θέσεις δίκην «κωλοτούμπας», ο επικεφαλής της ΚΕΔΕ εξερράγη προκαλώντας και πάλι τη παρέμβαση του προέδρου.

«Και νόμιζα ότι είστε σοβαρός άνθρωπος! Σας παρακαλώ πηγαίνετε έξω!», είπε ο κ. Γάκης και πρόσθεσε: «δεν θα μας διαλύσουν τη κουβέντα ούτε ο κ. Αγοραστός ούτε ο κ. Πατούλης.  Πρώτη φορά δημιουργείται αυτό το θέμα στην επιτροπή!».

«Προφυλάξατε εμένα από τον κωλοτούμπα!», αντίτεινε ο κ. Αγοραστός σημειώνοντας: «με ένα νόμο φέρατε και σκίσατε το μνημόνιο κ. κωλοτούμπα;»

«Τι τραμπουκισμός είναι αυτός; Παίρνετε μικρόφωνο με το έτσι θέλω!», αντίτεινε ο πρόεδρος.