ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση οδηγεί τη ΔΕΗ σε χρεοκοπία με ζημιές 4 δισ. ευρώ

του Γιώργου Δ. Ευθυμίου - Δημοσίευση 16 Μαΐου 2018, 14:40 / Ανανεώθηκε 21 Μαΐου 2018, 10:26
Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση οδηγεί τη ΔΕΗ σε χρεοκοπία με ζημιές 4 δισ. ευρώ
Facebook Twitter Whatsapp

Οι προτάσεις της ΝΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση της ΔΕΗ εξαπέλυσαν σε συνέντευξη Tύπου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης και ο αρμόδιος τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας. 

Ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος αναλυτικά στην πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση την κατηγόρησε ότι οδηγεί τη ΔΕΗ στην απαξίωση, ότι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους 2000 εργαζόμενοι με βάση την εκθεση της McKinsey και πως θα αυξηθει η τιμή του ρεύματος που θα πληρώνουν οι καταναλωτές. 

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως η ΝΔ έχει παρουσιάσει τις προτάσεις της οι οποίες συνοψίζονται στα εξάς τρία βήματα. Πρωτον να γίνουν άμεσες κινήσεις για τη σωτηρία της επιχείρησης και να αποκαλυφθούν οι στρατηγικοι κακοπληρωτές, δεύτερον να εκσυγχρονιστεί η επιχείρηση και τριτον να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής. 

"Τα πράγματα δεν ειναι καθόλου αστεία. Έχουμε υποχρέωση να επισημάνουμε πόσο δραματικό είναι το πρόβλημα για την επιχείρηση, τους εργαζομένους και τους καταναλωτές", συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και εξέφρασε την ελπίδα "έστω την τελευταία στιγμή ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους".

Σε ερώτηση αν για τη ΝΔ υπάρχει και θέμα ποινικών ευθυνών ο κ. Χατζηδάκης απάντησε πως "όταν ερθει η ώρα θα δούμε και τις ευθύνες" αλλά "αυτό που μας νοιάζει είναι να γίνει γνωστό το πρόβλημα και να κινηθεί η κυβέρνηση που δείχνει επιπολαιότητα". 

Χαρακτηριστικά είπε πως η ΝΔ εκπέμπει φωνή αγωνίας και πως δεν κρούει απλά τον κώδωνα του κινδύνου αλλά βαράει καμπάνα. 

Τόσο ο κ. Χατζηδάκης όσο και ο κ. Σκρέκας εξήγησαν οτι τα τελευταία χρόνια η μετοχή της εταιρείας έπεσε κατα 63% ενω υπολόγισαν τη συνολική ζημιά για την επιχείρηση να πλησιάζει τα 4 δισ. ευρώ.

"Η ΔΕΗ απο τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης έχει μετατραπεί σε συστημική απειλή για την ελληνική οικονομία" υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας και ξεκαθάρισε πως "η ΝΔ δεν πρόκειται να αφήσει τη ΔΕΗ να χρεοκοπήσει". 

Ζήτησαν επίσης από την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τη μελέτη της McKinsey και ανακοίνωσαν ότι σχετική ερώτηση κατέθεσαν σημερα 50 βουλευτές της ΝΔ.