ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» και από Λεβέντη σε διάλογο για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας

Δημοσίευση 16 Μαΐου 2018, 14:28 / Ανανεώθηκε 16 Μαΐου 2018, 14:21
«Όχι» και από Λεβέντη σε διάλογο για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας
Facebook Twitter Whatsapp

Είχε προηγηθεί επιστολή του ΚΚΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απέρριψε και η Ένωση Κεντρώων την πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για διάλογο αναφορικά με την κατάτμηση της Β’ Αθήνας.

Απαντώντας στον Πάνο Σκουρλέτη, ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης, εκφράζει τη διαφωνία του με τα σχέδια κατάτμησης, λέγοντας πως έτσι ευνοούνται τα μεγάλα κόμματα και σημειώνει πως «συναίνεση με παζάρια δεν γίνεται».

Η επιστολή του κ. Λεβέντη προς τον κ. Σκουρλέτη:

Κύριε Υπουργέ,

Μας καλείτε σε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο σας την Πέμπτη 17 Μάϊου και ώρα 13:00. Αφού σας ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση που απευθύνατε στην Ένωση Κεντρώων, σας γνωρίζουμε ότι η Ένωση Κεντρώων είναι αντίθετη με την κατάτμηση της Β ΄ Αθηνών και του Νομού Αττικής, διότι η κατάτμηση είναι προς το συμφέρον των μεγάλων κομμάτων, κόμματα που λαμβάνουν κάτω  του 10% στις εκλογές δεν παίρνουν έδρα στην πρώτη κατανομή, οι δε έδρες κερδίζονται  από τα μικρά κόμματα τυχαία με καραμπόλες μεταξύ των περιφερειών, με ενδεχόμενο ο ίδιος ο Αρχηγός κόμματος να μην εκλεγεί βουλευτής και να έχουμε το φαινόμενο «Κατσίκη» όπου δεν εξελέγη βουλευτής ο αείμνηστος Κωστής Στεφανόπουλος.

Ο νομοθέτης θέλει μεγάλη την Β΄ Αθηνών για να συμμετέχουν στους συνδυασμούς προσωπικότητες ευρύτερης ακτινοβολίας και αν κατατμηθεί η εν λόγω περιφέρεια θα είναι προβληματική η συμμετοχή τέτοιων προσωπικοτήτων στους συνδυασμούς.

Ακόμη κ. Υπουργέ η Ένωση Κεντρώων ψήφισε στο πρόσφατο παρελθόν την απλή αναλογική με μηδέν bonus εδρών, για να ανοίξει η σελίδα των συμμαχικών κυβερνήσεων. Πληροφορούμεθα ωστόσο, ότι η Κυβέρνηση παζαρεύει με άλλα κόμματα αντί του μηδέν bonus, να θεσπίσει ένα bonus 30 εδρών, για να ψηφίσει την μεταβολή το ΠΑΣΟΚ. Κάτι τέτοιο το θεωρούμε πέρα για πέρα αδιανόητο, συναίνεση με παζάρια δεν γίνεται και σε τέτοιες διαδικασίες δεν συμμετέχει η Ένωση Κεντρώων.

Κατόπιν αυτού θεωρούμε ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και εσείς προσωπικά γνωρίζετε τις δημοκρατικές θέσεις της Ένωσης Κεντρώων και περιττεύει η παρουσία μας στην συνάντηση της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι χτες, Τρίτη, ανάλογη αρνητική απαντητική επιστολή είχε στείλει και το ΚΚΕ.