current views are: 7

16 Μαΐου 2018
Δημοσίευση16:54

Παρέμβαση Πάιατ για τους δύο στρατιωτικούς: Απαράδεκτη η συνεχιζόμενη κράτησή τους

«Σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ η Ελλάδα»

Δημοσίευση 16:54’

«Σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ η Ελλάδα»

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στην παρέμβασή του ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε ότι θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους και δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι για τις ΗΠΑ η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος στην περιοχή.

Σημείωσε δε, την σημασία αυτής της σχέσης αναλογιζόμενος τις στρατηγικές κατευθύνσεις της Τουρκίας.

«Εσείς έχετε αλληλεπίδραση με την Τουρκία και κάθε ημέρα έρχεστε αντιμέτωποι με απρόβλεπτες συμπεριφορές» είπε επίσης ο Αμερικανός πρέσβης αναφερόμενος στις συγκρούσεις σκαφών στο Αιγαίο αλλά και τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών.

Συνάντηση Βούτση με τους Έλληνες στρατιωτικούς

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης επισκέφτηκε τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο ίδιος δήλωσε μετά τη συνάντηση με τους δυο στρατιωτικούς: «Είδαμε δύο νέους ανθρώπους, τον ανθυπολοχαγό  Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, μιλήσαμε με άνεση μαζί τους, είναι σε ένα χώρο που δεν θα έπρεπε να είναι ίσως ούτε μια μέρα κι αυτό είναι γνωστό. Τους μεταφέραμε τα λόγια που λέμε όλοι οι Έλληνες, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, μέχρι και τον απλό πολίτη, ότι αντιλαμβανόμαστε το κουράγιο και την ευθύνη που επιδεικνύουν. Ότι δίνουν ένα μήνυμα με τη στάση και το ήθος τους, πολύ σημαντικό προς την Ελλάδα, τη στιγμή που αναίτια κρατούνται. Προφανώς το αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή τους είναι πλέον πιο ζωντανό, επιτακτικό και ρεαλιστικό παρά ποτέ.

Εκτίθενται, κάθε μέρα που περνάει, στη διεθνή κοινή γνώμη και στον ελληνικό λαό όσοι δημιούργησαν και παρατείνουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος δύο νέων ανθρώπων.»

 Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, επίσκεψη στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς πραγματοποίησε και ο βουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

 


σχετικα αρθρα