current views are: 8

16 Μαΐου 2018
Δημοσίευση19:57

Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά ΔΑΠ – Καταποντίζεται η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ

Η συμμετοχή κυμάνθηκε σχετικά χαμηλά  

Δημοσίευση 19:57’

Η συμμετοχή κυμάνθηκε σχετικά χαμηλά  

 Πρώτη στην σημερινή εκλογική διαδικασία εμφανίζεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των παρατάξεων.

Ειδικότερα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι και πάλι πρώτη δύναμη, με την ΠΑΣΠ και την ΠΚΣ να κυμαίνονται σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι. Η ΕΑΑΚ φαίνεται να κυμαίνεται στα περυσινά επίπεδα, ενώ το BLOCO, η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να περιορίζεται σε πολύ χαμηλό ποσοστό, της τάξεως του 1%.

Η καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ωστόσο σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής, η συμμετοχή κυμάνθηκε στα (σχετικά χαμηλά) περυσινά επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι δεν υπάρχει ενιαίο φοιτητικό όργανο καταμέτρησης και οι παρατάξεις ανακοινώνουν ξεχωριστά τα αποτελέσματα των εκλογών.

Mέχρι στιγμής, λοιπόν, με την ενσωμάτωση να πλησιάζει στο 60% των φοιτητικών συλλόγων, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ βρίσκεται πάνω από το 49% στις κάλπες των Πανεπιστημίων, διεκδικώντας  αυτοδυναμία. Άνοδος της ΠΚΣ, η οποία κυμαίνεται περίπου στο 20% καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, ελαφρώς ανοδική η πορεία της ΕΑΑΚ,  ενώ σημαντική πτώση καταγράφει η ΠΑΣΠ. Όσο για το BLOCO του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να υποχωρεί κάτω από το 1%.

Με αντίστοιχο ποσοστό ενσωμάτωσης στο ΤΕΙ, η ΔΑΠ βελτιώνει την αρχική της εικόνα ξεπερνώντας το 62%, η ΠΚΣ είναι πάλι στη δεύτερη θέση με ποσοστό της τάξης του 16%, η ΠΑΣΠ καταγράφει καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με τα Πανεπιστήμια λαμβάνοντας ποσοστό 11%, αντίθετα με το BLOCO αδυνατεί να περάσει έστω το 0,5%.


σχετικα αρθρα