ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαντζουράνης στο «Ακραίως»: Πρόθεση του Σακελλαρίου να προκαλέσει νέα ψηφοφορία στο ΣτΕ

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2018, 12:24 / Ανανεώθηκε 21 Μαΐου 2018, 10:43
Μαντζουράνης στο «Ακραίως»: Πρόθεση του Σακελλαρίου να προκαλέσει νέα ψηφοφορία στο ΣτΕ
Facebook Twitter Whatsapp

«Θεατράλε παράσταση ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών η παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σαφείς αιχμές ότι η παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ, κ. Σακελλαρίου κρύβει σκοπιμότητες άφησε ο γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Μαντζουράνης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Η στάση του κ. Σακελλαρίου για την πρώτη διαρροή με τον ΕΦΚΑ και για τη δεύτερη με τις περικοπές των συντάξεων που κρίθηκαν συνταγματικές είναι διαφορετική. Στη δεύτερη, που έφυγε, η πλειοψηφία ήταν οριακή με μία ψήφο και εύκολα αλλάζει. Η διάσκεψη θα είναι ανοικτή έως τις 25 Μαΐου και μπορεί να αλλάξει η ψηφοφορία. Πως μπορεί να ξαναγίνει η ψηφοφορία; Μια αφορμή πολύ καλή είναι να φύγει ένας μέλος» ισχυρίστηκε ο κ. Μαντζουράνης.

Μάλιστα τόνισε ότι εκθέτει τους συναδέλφους του: «Είναι πρωτοφανής η ενέργειά του κ. Σακελλαρίου. Έριξε μαχαιριά στην πλευρά της πλειοψηφίας. Οι άλλοι είναι δηλαδή αντιλαϊκοί, εγώ είμαι ο Ρομπέν των φτωχών. Εκθέτει τους άλλους δικαστές της πλειοψηφίας».

Επίσης κατηγόρησε τον κ. Σακελλαρίου ότι «Είχαμε διαρροές σε όλες τις μεγάλες αποφάσεις επί θητείας του. Δεν υπήρξε αντίδρασή του στις προηγούμενες διαρροές. Πρόκειται για μια θλιβερή υπόθεση και για μια θλιβερή εικόνα. Οι δικαστές, όταν φορούν την τήβεννο και την τραχηλιά, μιλούν μόνο με τις δικαστικές αποφάσεις τους, όχι στις τηλεοράσεις. Ο κ. Σακελλαρίου έχει δώσει τρεις θεατράλε παραστάσεις κατά τρόπο που δεν συνάδει σε δικαστές» είπε ο γνωστός δικηγόρος και πρόσθεσε: «Οι διαρροές είναι συνηθέστατο φαινόμενο και συμβαίνει χρόνια, είναι θλιβερό και η διαρροή είναι ποινικό αδίκημα. Ποιοι κάνουν διαρροές; Αυτοί που είναι μέσα στη διάσκεψη: οι δικαστές. Θα έπρεπε να μείνει ο κ. Σακελλαρίου και να αναζητήσει τις ευθύνες».

 «Στην υπόθεση του νόμου Κατρούγκαλου, έχουμε δυο διαρροές. Αυτή που δημοσίευσε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα για τον ΕΦΚΑ πριν ένα μήνα. Είδατε τότε καμία αντίδραση από τον ευαίσθητο και ευσυγκίνητο κ. Σακελλαρίου;» διερωτήθηκε και συνέχισε: "Όχι. Πέρασαν 20 μέρες για να αντιδράσει".

Τέλος για το διορισμό του κ. Σακελλαρίου στο ΣτΕ, ο κ. Μαντζουράνης υποστήριξε πως: «Τον διόρισε η παρούσα κυβέρνηση, πήρε έναν άνθρωπο που ήταν ο αρχαιότερος στην επετηρίδα, ένα συντηρητικός δικαστικός, ήταν σύμβουλος της κ. Μπενάκη».