ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζάεφ για Σκοπιανό: «Συμφωνήσαμε με τον Τσίπρα σε ένα σενάριο για λύση»

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2018, 15:14 / Ανανεώθηκε 21 Μαΐου 2018, 10:46
Ζάεφ για Σκοπιανό: «Συμφωνήσαμε με τον Τσίπρα σε ένα σενάριο για λύση»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

«Μένει η έγκριση στο εσωτερικό Ελλάδας - ΠΓΔΜ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Εχουμε καταλήξει σε ένα σενάριο, το οποίο θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό και από τις δύο πλευρές, και θεωρούμε ότι είναι το πιο πιθανό να οδηγήσει σε λύση», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, στη Σόφια, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-Δ. Βαλκανίων.

Ο κ. Ζάεφ σημείωσε ότι συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα για τα επόμενα βήματα του οδικού χάρτη, ο οποίος θα οδηγήσει σε μια οριστική συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και στα Σκόπια.

Ελπίζω να έχουμε λύση μέχρι τον Ιούνιο, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ζάεφ, ωστόσο, όπως είπε, έχει δημιουργηθεί «μια τόσο καλή άνευ όρων σχέση (με τον κ. Τσίπρα) που ακόμη κι αν δεν γίνει αυτό θα συνεχίσουμε να συζητάμε και μετά τον Ιούνιο».

«Είμαι ο Ζόραν και το όνομα του συνεργάτη μου είναι Αλέξης. Πρέπει να συζητήσουμε με τους πολιτικούς παράγοντες στις χώρες μας, με τους προέδρους μας και με τους άλλους πολιτικούς ηγέτες. Κι αν το αποδεχτούν, τότε μπορούμε να έχουμε μια λύση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Επιλύουμε μια διαμάχη, προκειμένου να ενισχύσουμε την ταυτότητα των πολιτών μας και στις δύο χώρες». 

Ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, επεσήμανε πως τότε ευελπιστεί ότι η χώρα του θα λάβει και ημερομηνία για την έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ καθώς και πρόσκληση από το ΝΑΤΟ.

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ

Σε πολύ θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ στη Σόφια.

Οι δύο ηγέτες εισήλθαν στην αίθουσα, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, με χαμόγελα, με το καλό κλίμα ανάμεσά τους να αποτυπώνεται και αργότερα στην αίθουσα της ολομέλειας της Συνόδου ΕΕ-Δ. Βαλκανίων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζάεφ φέρεται να είπε στους ομολόγους του ότι η λύση για το Σκοπιανό είναι κοντά.