ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέμα ανέλκυσης του Sea Diamond θέτει το Ποτάμι

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2018, 16:56 / Ανανεώθηκε 21 Μαΐου 2018, 11:56
Θέμα ανέλκυσης του Sea Diamond θέτει το Ποτάμι
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Sea Diamond
Facebook Twitter Whatsapp

Καταγγελία για αδράνεια του υπουργού Ναυτιλίας

Πρόταση για ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond, το οποίο «διαβρώνεται και απελευθερώνει επικίνδυνες ουσίες» στα νερά της Σαντορίνης, σκοπεύει να καταθέσει το Ποτάμι.

«Όταν πριν από 8 μήνες βούλιαξε η Αγία Ζώνη στον Σαρωνικό, ο υπουργός κ.Κουρουμπλής θυμήθηκε το κουφάρι του Sea Diamond που παραμένει στο βυθό της Σαντορίνης εδώ και 11 χρόνια. Και επειδή τα λόγια είναι εύκολα στον κόσμο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έδωσε εντολή για άμεση ανέλκυση! Γιατί – όπως ειπώθηκε - ο υπουργός Ναυτιλίας θέλει να συγκρουστεί «με τα συμφέροντα που επιμελώς κρύβονται πίσω και από τα ναυάγια»! Και μετά τι έγινε; Τίποτα» αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

«Πριν από λίγες μέρες όμως το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος, έπειτα  από δειγματοληψίες στην θαλάσσια περιοχή, μας ενημέρωσε ότι καθώς το κουφάρι του πλοίου διαβρώνεται, ο ρυθμός ρύπανσης αυξάνεται με διαρροή τοξικών και επικίνδυνων ουσιών στα θαλάσσια οικοσυστήματα. Από την κυβέρνηση όμως ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

»Το Ποτάμι, λοιπόν, θα φέρει το θέμα στην Βουλή. Ο κόσμος της Σαντορίνης, όλοι οι Αιγαιοπελαγίτες πρέπει να μάθουν πότε θα εξουδετερωθεί η βόμβα που κρύβεται στο βυθό της Καλντέρας. Πρέπει να μάθουν ποια συμφέροντα – κατά την ρήση του υπουργού - εμποδίζουν την ανέλκυση.

»Και κυρίως πρέπει να προστατεύσουμε (ό,τι απέμεινε από) το Αιγαίο!» καταλήγει η ανακοίνωση.