ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ σε Τσίπρα για Σκοπιανό: Αργά θυμήθηκε τη συναίνεση

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2018, 18:19 / Ανανεώθηκε 17 Μαΐου 2018, 18:51
ΝΔ σε Τσίπρα για Σκοπιανό: Αργά θυμήθηκε τη συναίνεση
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Απάντηση στα θετικά σχόλια του πρωθυπουργού για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με αιχμηρό τρόπο τοποθετήθηκε η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Σκοπιανό κατά τη σύνοδο του ΕΛΚ.

«Αργά τη θυμήθηκε τη συναίνεση ο κ. Τσίπρας, όταν επί μήνες διαπραγματεύεται εν κρυπτώ, διχάζοντας τον ελληνικό λαό και χλευάζοντας τις ευαισθησίες του. Η ΝΔ έχει εξ αρχής επισημάνει ότι δεν νοείται καμία συμφωνία, χωρίς την ικανοποίηση όλων ανεξαιρέτως των προϋποθέσεων που έχει θέσει», σημειώνει η ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Σόφια, είχε χαιρετήσει τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, χθες, πριν τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αν και όπως είπε δεν κρίνει πως είναι η στιγμή να συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. «Άκουσα χτες με χαρά, τον κ. Μητσοτάκη εδώ στη Σόφια να τοποθετείται ουσιαστικά υπερασπιζόμενος την εθνική θέση με την οποία προσερχόμαστε στις διαπραγματεύσεις. Καλοδεχούμενη η στάση του, γνωρίζουμε τόσο εγώ, όσο και ο ΥΠΕΞ, ότι διαπραγματευόμαστε για λογαριασμό όλων των Ελλήνων. Και η διαμόρφωση ενός κλίματος συνεννόησης στα εθνικά θέματα, θα βοηθήσει τη χώρα να πάει μπροστά. Είμαι διαθέσιμος για ενημέρωση, αλλά δεν θεωρώ πως είναι ακόμη η στιγμή να συγκληθούν ανώτατα όργανα, όπως το Συμβούλιο Αρχηγών».