ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Οι επιθέσεις εναντίον μου έχουν στόχο τον σύζυγό μου

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2018, 18:57 / Ανανεώθηκε 17 Μαΐου 2018, 18:34
Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Οι επιθέσεις εναντίον μου έχουν στόχο τον σύζυγό μου
Facebook Twitter Whatsapp

Στη Δικαιοσύνη για τη «συστηματικά κακόβουλη κριτική»

Η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ δεν μπόρεσε να αποφύγει τα πολιτικά θέματα στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην Athens Voice.

Αναφερόμενη στην «συστηματικά κακόβουλη κριτική» που δέχεται, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δήλωσε ότι πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός της Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβεβαίωσε εξάλλου ότι εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη στην οποία έχει προσφύγει για τις «συκοφαντίες» σε βάρος της.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη «στοχοποίηση» των «προσωπικών επιλογών της» και τη θέση της γυναίκας στην Ελλάδα, η κ. Γκραμπόφσκι απάντησε:

«Προφανώς δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο ότι έχω γίνει στόχος μιας συστηματικά κακόβουλης κριτικής. Και χρησιμοποιώ εν γνώση μου αυτόν τον πολύ επιεική χαρακτηρισμό, καθώς όσοι με διαβάλλουν είναι προφανές ότι επιδιώκουν να τους απαντήσω στη γλώσσα τους. Δεν θα το κάνω, όμως, γιατί εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία έχω προσφύγει για όλες τις συκοφαντίες σε βάρος μου. Άλλωστε πιστεύω ότι όλοι οι πολίτες έχουν καταλάβει πια ότι ο πραγματικός στόχος των επιθέσεων αυτών δεν είμαι εγώ, αλλά ο σύζυγός μου.

Θέλω, όμως, με την αφορμή που μου δίνετε, να κάνω ένα γενικότερο σχόλιο. Τα δημοσιεύματα αυτά δείχνουν έμμεσα και το πώς εξακολουθούν να αντιλαμβάνονται κάποιοι το ρόλο της γυναίκας σήμερα στη χώρα μας. Αλλά και το πόσο εχθρεύονται τελικά –συνειδητά ή ασυνείδητα– την επιχειρηματικότητα. Εξακολουθεί να τους ηχεί εντελώς ξένο μια Ελληνίδα να επιδιώκει την επαγγελματική της αυτονομία, πόσο μάλλον να δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό με μια δική της επιχείρηση.

Και έρχομαι έτσι στο δεύτερο σκέλος του ερωτήματός σας. Η Ελληνίδα σηκώνει ένα τεράστιο βάρος. Η θέση της γυναίκας στην Ελλάδα δεν είναι δυστυχώς αυτή που θα έπρεπε. Μπορεί σε θεσμικό επίπεδο η ισότητα των δύο φύλων να έχει κατοχυρωθεί, αλλά πολλά μένουν να γίνουν ώστε να εμπεδωθεί ότι η γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά με τους άνδρες. Χρειάζεται να κάνουμε πολλά ακόμη βήματα ώστε να σπάσουμε και στην Ελλάδα τη λεγόμενη «γυάλινη οροφή». Αυτό το αόρατο σημείο, δηλαδή, που ακόμη και σήμερα προσδιορίζεται ασυνείδητα ως το ανώτατο όριο στο οποίο μπορεί να φτάσει μια γυναίκα απλά και μόνο λόγω του φύλου της».