current views are: 9

18 Μαΐου 2018
Δημοσίευση06:29

Die Zeit: Πιο κοντά Τσίπρας και Ζάεφ για το όνομα

Ο γερμανικός Τύπος καταγράφει τις διαβουλεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Δημοσίευση 06:29’

Ο γερμανικός Τύπος καταγράφει τις διαβουλεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον ομόλογό του από την ΠΓΔΜ στη Σόφια καταγράφεται από τον γερμανικό Τύπο. 

Τα δημοσιεύματα επισημαίνουν τα βήματα που επιτεύχθηκαν προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης στη διαμάχη Αθήνας και Σκοπίων για την ονομασία.

«Ο Τσίπρας και ο Ζάεφ προσεγγίζουν ο ένας τον άλλο στη διαμάχη για την ονομασία», γράφει η διαδικτυακή Die Zeit. Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ «έχουν βρει μια λύση για την κρατική ονομασία της Μακεδονίας», γράφει η εβδομαδιαία εφημερίδα του Αμβούργου, επικαλούμενη τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ για «μια εκδοχή που μπορεί να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές», ωστόσο θα πρέπει να προηγηθούν διαβουλεύσεις στο εσωτερικό των δύο χωρών, όπως διευκρίνισε.

Η Die Zeit επισημαίνει ότι «η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αρκέστηκε να κάνει λόγο στη Σόφια για προόδους στη διαδικασία επίλυσης της αντιπαράθεσης» και να δηλώσει ότι «αμφότερες οι χώρες κατέστησαν σαφές ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη ο στόχος. Θα ήταν εξαιρετικά ευκταίο να μπορέσει να διευθετηθεί το ζήτημα της ονομασίας επειδή ειδικά για τη Μακεδονία εξαρτώνται βεβαίως πάρα πολλά από αυτό».

Πηγή: Deutsche Welle

 


σχετικα αρθρα