current views are: 6

18 Μαΐου 2018
Δημοσίευση12:42

Στουρνάρας: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν εκκρεμότητες με Δικαιοσύνη

«Να εξεταστεί εάν εκβιάστηκαν»

Δημοσίευση 12:42’

«Να εξεταστεί εάν εκβιάστηκαν»

Για συκοφαντίες σε βάρος του, αλλά και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση Novartis, έκανε λόγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

«Εικασίες και αυθαίρετα συμπεράσματα, κανένας μάρτυρας δεν καταθέτει γεγονότα που να γνωρίζει πρωτογενώς. Ο υπουργός των Οικονομικών δεν ειχε καμία αρμοδιότητα σε τομείς κρίσιμους για τη λειτουργία της εταιρείας», υποστήριξε.

«Κατά παγκόσμια πρωτοτυπία ενώ οι δέκα [σ.σ. εμπλεκόμενοι] ζήτησαν να προχωρήσει η διερεύνηση η επιτροπή το αρνήθηκε. Διότι αν καλούσε τους μάρτυρες θα αποκαλύπτονταν η ψευδομαρτυρία, οι ηθικοί αυτουργοί και τελικά η σκευωρία. Θα αποκαλυπτόταν ότι αντί για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης, έχουμε τη μεγαλύτερη σκευωρία. Η υπόθεση των δέκα, η μεγαλύτερη σκευωρία της Μεταπολίτευσης, θα συνεχίσει να πλήττει βάναυσα το κύρος της χώρας, μετά την υπόθεση Γεωργίου», είπε και συνέχισε:

«Όσον αφορά εμένα, που κατέχω και θεσμική θέση στο εξωτερικό, υπέστην δυσφήμιση. Ο κ.Στέλιος Κούλογλου ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωβουλή ρωτώντας το Μάριο Ντράγκι αν η ΕΚΤ είναι ενήμερη για τις κατηγορίες κατά του διοικητή της ΤτΕ. Υπονοώντας ότι εγώ δεν μπορώ να παραμείνω στη θέση του διοικητή της ΤτΕ Δεν αναφέρεται ούτε προσκομίζεται κανένα στοιχείο περάν των καταθέσεων των μαρτύρων από το οποίο να προκύπτει ότι εγώ έλαβα χρήματα. Ως μοναδικό στοιχείο φέρεται η καθόλα νόμιμη και διαφανής δραστηριότητα της συζύγου μου, μέσω της οποίας υποστηρίζουν οι ψευδομάρτυρες ότι ξεπλύθηκαν τα χρήματα που φέρομαι να έλαβα από τη Novartis».

«Δεν υπάρχει προηγούμενο στον αναπτυγμένο κόσμο με ασυνάρτητες μαρτυρίες τριών ανώνυμων μαρτύρων, υπό αμφισβητούμενο καθεστώς προστασίας, με εκκρεμότητες στη δικαιοσύνη και στη φορολογική διοίκηση, υποκείμενων σε πιέσεις ή ακόμα και σε εκβιασμούς, χωρίς στοιχεία, χωρίς καν ενδείξεις, να στέλνονται δέκα επιλεγμένα, νυν και πρώην, πολιτικά πρόσωπα κατηγορούμενα στη Βουλή, δύο πρώην Πρωθυπουργών συμπεριλαμβανομένων, να ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, όπως και των συγγενικών τους προσώπων, να στοχοποιούνται και να διαπομπεύονται», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Μάλιστα ζήτησε για να μην πληγεί περαιτέρω το κράτος Δικαίου, να αποκαλυφθούν άμεσα οι μάρτυρες, να ελεγχθούν οι καταθέσεις τους, να εξεταστεί “αν κάποιοι τους εκβίασαν ή συνεχίζουν να τους εκβιάζουν”, και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και κυρίως οι ηθικοί αυτουργοί “αυτού του εκτρώματος”. Όπως είπε, επίσης, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, αν και τα δέκα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, αλλά και σύσσωμη η Αντιπολίτευση, ζήτησαν να προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης, η πλειοψηφία της Επιτροπής το αρνήθηκε.

Υποστήριξε επίσης ότι ο λόγος για τον οποίο έγινε αυτό είναι «επειδή φοβήθηκε την αποκάλυψη της αλήθειας γιατί αν καλούνταν οι ψευδομάρτυρες θα αποκαλυπτόταν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη σκευωρία της μεταπολίτευσης. Επειδή έτσι θα συντηρηθεί μέρος της συκοφαντικής λάσπης και επειδή θα αποκαλυπτόταν ότι ένοχοι είναι άλλοι, πρόσωπα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση».


σχετικα αρθρα