current views are: 10

18 Μαΐου 2018
Δημοσίευση15:37

Λοβέρδος για Novartis: «Θα αποκαλυφθούν τα μέλη της σπείρας της ελεεινής πλεκτάνης»

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης

Δημοσίευση 15:37’

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης

«Το κυρίως θέμα θα γραφτεί τις επόμενες μέρες. Τους επόμενους μήνες. Όταν θα αποκαλυφθούν ο αρχηγός, οι υπαρχηγοί, τα μέλη και οι εκτελεστές της σπείρας των παλιανθρώπων, που διοργάνωσαν την ελεεινή αυτή πλεκτάνη», δήλωσε ο αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis, πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος από το βήμα της Βουλής.

«Έχουμε μάθει πολλά για το ποιοι είναι οι μασκοφόροι ψευδομάρτυρες, για το πώς εκβιάστηκαν ή δελεάστηκαν κάποιοι από αυτούς. Για την ύπαρξη στενότατης σχέσης με την υπόθεση Novartis ή με άλλες υποθέσεις κάποιων από αυτούς, για την ύπαρξη δηλαδή σχέσης με υποθέσεις, που καθιστά παράνομη τη χορήγηση σε αυτούς της προστασίας μέσω της ανωνυμίας», υποστήριξε.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε αναφορά σε πρόσωπο, μέλος της υπηρεσιακής κυβέρνηση του Σεπτεμβρίου του 2015, που έπεισε τον «αρχιερέα της πλεκτάνης» (έμμεση αναφορά σε Παπαγγελόπουλο), πως η υπόθεση Novartis δεν αφορά κατά κύριο λόγο γιατρούς, αλλά πολιτικούς προκειμένου: «να φύγει το δημόσιο ενδιαφέρον από γιατρούς και τον ίδιο και να μεταφερθεί στους πολιτικούς. Και ο αρχιερέας πείστηκε πανεύκολα κι έδωσε τις σχετικές πολιτικές εντολές, αφού έτσι τάχα θα κέρδιζε ψήφους».

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες και προειδοποίησε πως η προσβολή και οι πληγές «θεραπεύονται μόνο με την τιμωρία των υπευθύνων», ενώ σημείωσε πως όσα καταλογίζονται αφορούν «απίθανα πράγματα».

«Κατηγορούν οι ελεεινοί εμένα, που επί της θητείας μου στο Υπουργείο Υγείας η φαρμακευτική δαπάνη του ελληνικού δημοσίου είχε μειωθεί δραματικά και κυρίως η σπατάλη είχε κυριολεκτικά κατεδαφισθεί, ότι δήθεν έλαβα χρήματα! από ποιούς; Από εκείνους που ζημίωνα! Κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες δηλαδή, με κατηγορούσαν πως δήθεν έκανα απιστία σε βάρος του δημοσίου στην υπόθεση του φαρμάκου!», δήλωσε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι επιχειρεί να εξευτελίσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως γνώρισε τον πρώην ισχυρό άντρα της Novartis, κ. Φρουζή ως πρόεδρο του ΣΦΕΕ, στα τέλη Μαρτίου του 2012, ένα μόλις μήνα πριν αποχωρήσει από το υπουργείο.

«Έχουμε σφοδρότατη πιθανότητα να οδηγηθεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη, να αποφανθεί αυτή σε κάποιο στάδιο περί της αναρμοδιότητάς της και να μην μας δοθεί ποτέ και πουθενά η δυνατότητα να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Για αυτόν ακριβώς το λόγο επιμείναμε να γίνει πλήρης εξέταση στην προανακριτική επιτροπή», είπε και κατέληξε: «όταν επιχειρείς να κατηγορήσεις και να εμπλέξεις αθώους ανθρώπους, εκτός από τις πολιτικές ευθύνες, για τις οποίες θα δώσεις λόγο στον υπέρτατο κριτή, που είναι ο ελληνικός λαός, θα κληθείς να λογοδοτήσεις και αλλού. Γιατί  κατηγόρησες, ψευδολόγησες, συκοφάντησες χωρίς ίχνος περίσκεψης και αιδούς».


σχετικα αρθρα