current views are: 9

20 Μαΐου 2018
Δημοσίευση17:13

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί το «Μακεδονία του Ίλιντεν»

“«Όποτε διαπραγματεύεται νύχτα και μόνος ο Τσίπρας, κινδυνεύει η χώρα»”

Δημοσίευση 17:13’

“«Όποτε διαπραγματεύεται νύχτα και μόνος ο Τσίπρας, κινδυνεύει η χώρα»”

Απέρριψε για ακόμη μια φορά την ονομασία “Μακεδονία του Ίλιντεν” ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκη, μιλώντας στο συνέδριο «Ιόνιες ημέρες ανάπτυξης» που διοργανώνει η ΝΟΔΕ Κέρκυρας. Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει απορρίψει αμέσως αυτή την ονομασία, αφού “η εξέγερση του Ίλιντεν είναι ταυτισμένη με μακεδονικό αλυτρωτισμό”!

“Η ΝΔ την από πρώτη στιγμή χάραξε με υπευθυνότητα εθνική γραμμή, με αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση την αλλαγή Συντάγματος των Σκοπίων για απαλοιφή αλυτρωτισμού, και erga omnes. O κ. Τσίπρας επέλεξε να διχάσει τους Έλληνες και αντιμετώπισε με εμπάθεια όσους είχαν ευαισθησία, τους αποκάλεσε ακροδεξιούς, τους λοιδόρησε. 

Ο  κ. Τσίπρας μου το είπε και ο ίδιος, συζητά όνομα ονομασίας Μακεδονία Ίλιντεν, η εξέγερση του Ίλιντεν είναι ταυτισμένη με μακεδονικό αλυτρωτισμό, ταυτίστηκε με αλυτρωτική εξέγερση με σύνθημα η “Μακεδονία στους Μακεδόνες” και δημιουργία με πρωτεύουσα Θεσσαλονίκης. Η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί αυτό το όνομα για τη γειτονική χώρα. Ο κ. Τσίπρας όποτε διαπραγματεύεται νύχτα και μόνος του κινδυνέουν τα εθνικά συμφέροντα. Όνομα που δεν μπορει να γινει αποδεκτό” είπε για το Σκοπιανό.

“Ο Ρουβίκωνας είναι αρεστός”

Παράλληλα καταδίκασε εκ νέου την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη. “Το Σκοπιανό εξάπτει πάθη και συναισθήματα, έντονες αντιδράσεις λόγο μισαλλόδοξο. Θέλω να καταδικάσω με πιο απερίφραστο τροπο επίθεση Μπουτάρη, στις δημοκρατίες τα προβληματα δεν λύνονται με γροθιές και κλωτσιές, λύνονται με δημοκρατικό διάλογο, τα φαινόμενα βίας είτε απο άκρα δεξιά, είτε απο άκρα αριστερά, ειναι καταδικαστέα. Ποιοι είναι αυτοί που εξέθρεψαν βία και μισαλλοδοξία; Ποιοι έλεγαν για γερμανοτσολιάδες, και έστελναν μηνύματα sms για το που βρίσκονται τα πολιτικά στελέχη; Δεν μπορει η καταδίκη της βίας να ειναι επιλεκτική, είτε απο άκρα δεξιά, είτε απο άκρα αριστερά και θα ήθελα η καταδίκη της βίας να γίνει απο την άλλη πλευρά.

Δεν μπορεί να καταδικάζουμε απροκάλυπτα τέτοιες επιθέσεις και να μην καταδικάζουμε τον Ρουβίκωνα. Ο Ρουβίκωνας είναι αρεστός, στην κυβέρνηση, γιατί προέρχεται από την ίδια ιδεολογική μήτρα. Στην Τήνο ένας δήμαρχος με τη συνεργασία της αστυνομίας και του λιμενάρχη συνέλαβε μέλη του Ρουβίκωνα και στην Αθήνα γεμάτη διμοιρίες ΜΑΤ ο Ρουβίκωνας παρελαύνει με προκλητική ανοχή του υπουργείου.

Ας είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για βία, ο ακραίος και διχαστικός λόγος έχει αντανάκλαση στους πολίτες και όσο πάμε για εκλογές παροτρύνω τον κ. Τσίπρα να αποφύγει αυτή την πολιτική. Ας φερθεί ο κ. Τσιπρας υπεύθυνα και αυτό είναι και παρότρυνση στα δικά μας στελέχη να αποφύγουν εκφράσεις καφενείου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης” τόνισε, κάνοντας έτσι έμμεση αναφορά στο δήμαρχο Άργους.

“Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος”

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι “Καθαρή έξοδος δεν υπάρχει”. Και συνέχισε: “Τσίπρας και Καμμένος ψήφισαν και νομοθέτησαν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για το 2019 και το 2020. Η περικοπή συντάξεων έρχεται με υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου. Η μείωση αφορολόγητου έρχεται με υπογραφή Τσίπρα -Καμμένου. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης Τσίπρα- Βαρουφάκη με τα πουκάμισα έξω. Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους, το φόρο στις επιχειρήσεις και θα εξορθολογήσουμε ασφαλιστικές εισφορές. 

“Δεν θα εξαντλήσει τη θητεία ο Τσίπρας”

Τέλος ο αρχηγός της ΝΔ προέβλεψε ότι σύντομα η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. “Είμαστε στην τελική ευθεία, εκλογές θα γίνουν. Όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα για τη χώρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας θα εξαντλήσει τη θητεία του. Το φθινόπωρο, το πολύ ως τις ευρωεκλογές, εκλογές θα γίνουν. Δεν ζητώ κομματική συμπόρευση, ζήτω εθνική συστράτευση, Βλέπουν στη ΝΔ τη μοναδική ρεαλιστική ελπίδα για το μέλλον του τόπου. Και εμπιστοσύνη στην ελληνική ψυχή που μπορει να κανει εθνικές υπερβάσεις και άλματα στο μέλλον”.


σχετικα αρθρα