current views are: 7

21 Μαΐου 2018
Δημοσίευση11:52

Novartis: Ειδική επιτροπή στη Βουλή για τις κατηγορίες εναντίον του ζητά ο Λυκουρέντζος

Επιστολή στον Ν. Βούτση

Δημοσίευση 11:52’
αρθρο-newpost

Επιστολή στον Ν. Βούτση

Τη σύσταση ειδικής επιτροπής που θα αναζητήσει τυχόν ευθύνες του Ανδρέα Λυκουρέντζου κατά την εμπλοκή του στην υπόθεση της Novartis, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο τη Βουλής, ο ίδιος ο πρώην υπουργός.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του προς τον κ. Βούτση, ο πρώην υπουργός ζητά να εφαρμοστεί η παράγραφος 5 του άρθρου 86 του Συντάγματος βάσει του οποίου «η Βουλή μπορεί, ύστερα από αίτηση του ίδιου ή των κληρονόμων του, να συστήσει ειδική επιτροπή στην οποία μπορούν να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί για τον έλεγχο της κατηγορίας».

«Θεωρώ επιτακτική την ανάγκη αποδοχής του αιτήματος μου τόσον για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας όσο και για την απόδειξη της αθωότητός μου. Πολύ δε περισσότερο διότι η επικρατούσα σύγχυση στην κοινή γνώμη επί της υποθέσεως αυτής, αναιτίως ή σκοπίμως, δημιουργεί ψευδείς και επιζήμιες εντυπώσεις για την προσωπικότητά μου και την πορεία μου στην πολιτική ζωή» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Λυκουρέντζος και προσθέτει: «είναι άδικο, ανήθικο, ανέντιμο να τελώ υπό αιχμαλωσία ύποπτων κύκλων, διότι υπηρέτησα το δημόσιο βίο με διαφάνεια και ανιδιοτέλεια».

Αξίζει να σημειωθεί πως σχετικό αίτημα έχει κατατεθεί στο παρελθόν κατά την εξέταση της υπόθεσης του Βατοπεδίου, χωρίς όμως η τότε προεδρία της Βουλής, να το κάνει αποδεκτό.


σχετικα αρθρα