current views are: 6

22 Μαΐου 2018
Δημοσίευση11:35

Τόσκας: «Πολιτικά πρωτόγονος ο “Ρουβίκωνας”»

«Πάνω από 100 άτομα έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη»

Δημοσίευση 11:35’

«Πάνω από 100 άτομα έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη»

Άνανδρη, τραμπούκικη και φασιστική χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, ενώ καταδίκασε τη δράση του “Ρουβίκωνα”, τονίζοντας ότι “έχει μια πρωτόγονη πολιτική σκέψη”.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Απευθείας”, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι είναι συστηματική η τακτική από ακροδεξιούς κύκλους. «Κάποιοι διείσδυσαν μέσα σε αυτή τη συγκέντρωση, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις που έχουν σχέση με εθνικά θέματα, και προσπάθησαν να την εκμεταλλευθούν. Αυτό είναι μια συστηματική τακτική που εφαρμόζεται από συγκεκριμένους ακροδεξιούς κύκλους και με την ανοχή κάποιων οι οποίοι καλοβλέπουν ή προσπαθούν να εισπράξουν από τέτοιες ακραίες εκδηλώσεις», τόνισε.

«Η δράση του ακροδεξιού χώρου είναι εμφανής, Ο ακροδεξιός χώρος δεν περιορίζεται από συγκεκριμένα όρια. Υπάρχουν άνθρωποι που μπαινοβγαίνουν. Υπάρχουν αντιλήψεις που πρέπει άμεσα να καταδικάζονται αλλιώς οδηγούν ανθρώπους σε αυτόν τον χώρο», πρόσθεσε.

Ο κ. Τόσκας έστρεψε τα πυρά του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ένα μέρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολύ κοντά σε ακροδεξιές αντιλήψεις και δεν το κρύβει. Στο όνομα του πυρήνα αυτής της παράταξης θα πρέπει να καταδικάζονται αυτές οι αντιλήψεις. Να καταδικάζει αυτούς που γλυκοκοιτάζουν ακροδεξιά».

«Μας κάνει κακό πολιτικά η δράση του Ρουβίκωνα»

«Καταδικαστέες οι πράξεις του Ρουβίκωνα, μας προβληματίζει», τόνισε ο κ. Τόσκας, αναφερόμενος στη δράση της αναρχικής ομάδας, με τελευταίο «χτύπημα» το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Μας κάνει κακό πολιτικά η δράση του «Ρουβίκωνα». Εγώ χαρακτηρίζω αυτούς τους ανθρώπους, άσχετα με το τι προθέσεις έχουν, πολιτικά κινούνται σαν μωρά, με μια πρωτόγονη πολιτική σκέψη. Και με πράξεις πως όπως έχω χαρακτηρίσει γραφικές σε πάρα πολλές περιπτώσεις, με τις οποίες προσπαθούν να αλλάξουν τα δεδομένα και την πολιτική κατεύθυνση αυτής της κυβέρνησης και του τόπου. Κακό κάνουν και στις αντιλήψεις του κόσμου και στην συντηρητικοποίησή του», υπογράμμισε.

«Έχουν γίνει γύρω στις 67 συλλήψεις και 106 προσαγωγές και περίπου 100 μέλη του Ρουβίκωνα έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Επομένως, δεν είναι ατιμώρητος ο «Ρουβίκωνας. Θα θέλαμε να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο. Κάνουμε ό,τι μπορούμε από αστυνομικής πλευράς και το ίδιο θα θέλαμε να κάνει και η Δικαιοσύνη».

«Δεν θα υιοθετήσω τη θεωρία των δύο άκρων γιατί πίσω από αυτή κρύβεται το πολιτικό παιχνίδι καταδίκης της Αριστεράς για την οποία ο Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι μόνο από κει προέρχεται η τρομοκρατία,. Τα τελευταία περιστατικά δείχνουν πολλές άλλες κατευθύνσεις. Σε όλη την Ευρώπη η ακροδεξιά κατεύθυνση της τρομοκρατίας έχει αρχίσει και γίνεται αρκετά επικίνδυνη και θέλει προσοχή», τόνισε ο κ. Τόσκας.


σχετικα αρθρα