current views are: 8

22 Μαΐου 2018
Δημοσίευση11:05

Μητσοτάκης: Ο διχαστικός λόγος του Τσίπρα κάνει ζημιά στον τόπο

Για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, με αφορμή την έφοδο του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ.

Δημοσίευση 11:05’

Για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, με αφορμή την έφοδο του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την έφοδο του «Ρουβίκωνα» στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού καταδικάζει κάθε μορφή βίας, χαρακτηρίζει την καταδρομική επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο Ανώτατο Δικαστήριο «πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης» και τονίζει πως «ούτε η χώρα, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε βέβαια οι πολίτες επιτρέπεται να γίνονται έρμαιο του κάθε Ρουβίκωνα ή άλλων ομάδων, τις οποίες η Κυβέρνηση, βέβαια, πολύ καλά γνωρίζει».

«Ο κ. Τσίπρας ας υπερβεί, επιτέλους, τον εαυτό του. Και ας συνειδητοποιήσει ότι ο διχαστικός του λόγος μόνο ζημία προκαλεί στον τόπο. Κι ας διασφαλίσει, όπως οφείλει, το νόμο, την τάξη, την ασφάλεια, τη συνοχή της κοινωνίας και την ομαλή λειτουργία των θεσμών», διαμηνύσει ο κ. Μητσοτάκης.

Ολόκληρη η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη:

«Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη απ’ όπου και αν προέρχεται και εν τέλει υπονομεύει τη Δημοκρατία μας. Πόσω μάλλον η πρωτοφανής απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης που συνέβη χθες με την έφοδο στο ΣτΕ. Ούτε η χώρα, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε βέβαια οι πολίτες επιτρέπεται να γίνονται έρμαιο του κάθε Ρουβίκωνα ή άλλων ομάδων, τις οποίες η Κυβέρνηση, βέβαια, πολύ καλά γνωρίζει. 

Ο κ. Τσίπρας ας υπερβεί, επιτέλους, τον εαυτό του. Και ας συνειδητοποιήσει ότι ο διχαστικός του λόγος μόνο ζημία προκαλεί στον τόπο. Κι ας διασφαλίσει, όπως οφείλει, το νόμο, την τάξη, την ασφάλεια, τη συνοχή της κοινωνίας και την ομαλή λειτουργία των θεσμών. Αυτή είναι, άλλωστε, η απαίτηση όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τους τοποθέτηση».


σχετικα αρθρα