current views are: 6

23 Μαΐου 2018
Δημοσίευση11:12

Ερώτηση Δ. Καμμένου για Ρουβίκωνα: Ζητεί παρέμβαση αστυνομίας με αλλαγή νόμου

«Είναι σαφής η πρόθεσή του για την καταστροφή και κατάλυση του κράτους»

Δημοσίευση 11:12’

«Είναι σαφής η πρόθεσή του για την καταστροφή και κατάλυση του κράτους»

Τα βέλη του προς την οργάνωση του Ρουβίκωνα, στρέφει ο βουλευτής της συγκυβέρνησης, Δημήτρης Καμμένος με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Τόσκα.

Ο κ. Καμμένος Κάνει λόγο για ανεξέλεγκτη δράση και έκταση των ενεργειών της Οργάνωσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις επιθέσεις στο ΣτΕ, τη ρίψη φυλλαδίων στην κατοικία του Πρέσβη του Ισραήλ και την «επιχείρηση επέκτασης των ιδεολογικών τους θέσεων σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας».

Στο πλαίσιο αυτό, ρωτά τον υπουργό αν θα συμφωνούσε με τη πρόταση οι συλληφθέντες να υποχρεούνται σε αποζημίωση εκείνων που υπέστησαν υλικές ζημιές, ενώ εμμέσως πλην σαφώς τονίζει την ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην επέμβαση των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταστολή τέτοιου είδους ενεργειών.

Ολόκληρη η ερώτηση του βουλευτή του ΑΝΕΛ:

“Οι συνεχείς προκλήσεις με κάθε τρόπο και κάθε δυνατό μέσον της «Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας», αποτελούν μείζον ζήτημα, για το οποίο μέχρι στιγμής  δεν έχει πραγματοποιηθεί ουδεμία προσπάθεια καταστολής του.

 Χαρακτηριστικά παραδείγματα της ανεξέλεγκτης δράσης του αλλά και της έκτασης των ενεργειών του αποτελούν η πρόσφατη επίθεση κατά τη διάρκεια της συνεδριάσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η ρίψη φυλλαδίων στην κατοικία της πρεσβευτού του Ισραήλ αλλά και  η επιχείρηση επέκτασης των ιδεολογικών τους θέσεων σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας.

Προ ημερών ο «Ρουβίκωνας» διένειμε φυλλάδια σε πολυκατοικίες καθώς και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα σε Δήμους των Αθηνών, ενδεικτικά αναφέρονται οι Δήμοι Ιλισίων και Ζωγράφου.  Στο έντυπο υπερτονίζονται τα καθημερινά προβλήματα της πληγείσας κοινωνίας, οι θυσίες που έχει καταβάλλει ο ελληνικός λαός προκειμένου να ορθοποδήσει και η επικείμενη επέκταση της δράσεώς του στην κοινωνία, ξεκινώντας από την Αθήνα επεκτεινόμενος ταυτόχρονα όμως και στην περιφέρεια. Είναι σαφής η πρόθεσή του, όπως προκύπτει καταφανώς από την επιστολή, για την καταστροφή και κατάλυση του κράτους καθώς τα μέλη του προτίθενται, να παλέψουν με κάθε τρόπο για τον σκοπό αυτό, καλώντας την κοινωνία να κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της εξουσίας. 

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

  •  Σας βρίσκει σύμφωνο το περιεχόμενο του φυλλαδίου; Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε την επικίνδυνη και διαρκώς επαυξανόμενη δράση της «Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας»; Θα συμφωνούσατε με την λογική ποινή οι συλληφθέντες να υποχρεώνονται να αποζημιώνουν τους παθόντες για τις υλικές ζημιές που προκαλούν προτού αφεθούν ελεύθεροι; Έχει γίνει υπολογισμός του κόστους των καταστροφών που έχουν προκληθεί;
  • Πώς είναι δυνατόν να  διανέμονται τέτοιου είδους έντυπα, τα οποία κάνουν λόγο απροκάλυπτα για καταστροφή του κράτους, είναι άγνωστο πόση έκταση θα πάρουν και κατά πόσον θα επηρεάσουν την ελληνική κοινωνία; Θα συμφωνούσατε ότι πρόκειται για προφανή προσπάθεια στρατολόγησης;
  • Υπάρχει σχετική πρόβλεψη για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην επέμβαση των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταστολή τέτοιου είδους ενεργειών;”

 


σχετικα αρθρα