current views are: 7

24 Μαΐου 2018
Δημοσίευση10:00

Ο. Κωνσταντινόπουλος στο «Ακραίως»: Τέσσερα χρόνια μετά ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για έσοδα από το λαθρεμπόριο καυσίμων

“Μίλαγαν για αξιοκρατία, και έρχεται η τρόικα και τους λέει φτιάχνετε διαγωνισμό ανάλογα με το πρόσωπο που σας αρέσει”

Δημοσίευση 10:00’

“Μίλαγαν για αξιοκρατία, και έρχεται η τρόικα και τους λέει φτιάχνετε διαγωνισμό ανάλογα με το πρόσωπο που σας αρέσει”

Ένα προς ένα καταρρίπτει τους άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, στον ΣΚΑΪ.

«Για να δούμε τι περιέχει το σχέδιο του πρωθυπουργού: Αν σήμερα είμαστε στη φορολογία και αύριο θα πάμε σε κάτι άλλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλαγε για έσοδα 1,5 δισ. ευρώ από το λαθρεμπόριο στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης. Είμαστε στον τέταρτο χρόνο και δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Το σχέδιο λοιπόν, μεταθέτει την όλη διαδικασία στο δεύτερο εξάμηνο του 2019! Ο κ. Σπίρτζης είχε πει τελείωναν τα διόδια στην Εγνατία οδό, η καινούργια συμφωνία ανατρέπει αυτή τη διαδικασία. Μίλαγαν για αξιοκρατία, και έρχεται η τρόικα και τους λέει φτιάχνετε διαγωνισμό ανάλογα με το πρόσωπο που σας αρέσει».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ισχυρίστηκε ότι μόνο η παράταξή του: “έχει σχέδιο που καταθέσαμε με δέκα συγκεκριμένους άξονες. Εμείς στη νέα εποχή θέλουμε ένα διαφορετικό μοντέλο. Εμείς λέμε στο λαό ότι όσα έγιναν στο παρελθόν, θα φέρουμε νόμους και κανόνες ώστε να μην ξανασυμβούν. Ήταν π.χ. η διαπλοκή. Εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα και θα νομοθετήσουμε ώστε να μην μπορεί κανένας να… Θα εστιάσουμε στο κοινωνικό κράτος και στην αξιοκρατία. Και όταν συμβαίνουν διάφοραμ η δικαιοσύνη θα έχει τους ίδιους κανόνες για όλους”.

Όσο για το περιθώριο ελιγμών, λόγω δεσμεύσεων στους δανειστές, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έφερε ένα παράδειγμα. “Πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση έφερε νόμο για τα καζίνο, μειώνοντας κατά 75% το φόρο. Μια άλλη κυβέρνηση αυτά τα λεφτά, θα τα πάει στη μείωση του φόρου στα νησιά ώστε να μην φτάνει στα 2 ευρώ η βενζίνη. Όταν το βαρέλι ήταν στα 120 δολάρια, η αμόλυβδη ήταν στο 1,60, όταν έπεσε στα 80 το βαρέλι είναι στα 2 ευρώ. Αναλογιστείτε πόσο αυξήθηκαν οι ενδιάμεσοι φόροι, όπου δεν μπόρεσε να το απολαύσει ούτε ο παραγωγός, ούτε ο επιχειρηματίας”.

 


σχετικα αρθρα