ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπουτάρης: Η λαϊκή δυσαρέσκεια γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από οργανώσεις

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2018, 16:59 / Ανανεώθηκε 24 Μαΐου 2018, 16:31
Μπουτάρης: Η λαϊκή δυσαρέσκεια γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από οργανώσεις
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Έκκληση στις αρχές να βρουν τους πραγματικούς ενόχους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Να συνεχίσουν οι Αρχές το έργο τους και να φτάσουν στους πραγματικούς ενόχους και «όχι μόνο στα στρατιωτάκια» ζητά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκη Γιάννης Μπουτάρης, αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε.

Επισήμανε ακόμα ότι «όλοι έχουμε συλλογική και ατομική ευθύνη για να μην καταντήσουμε ζούγκλα»

Ο κ. Μπουτάρης εκτιμά ότι την εποχή της κρίσης «η λαϊκή δυσαρέσκεια γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης (...) από οργανώσεις που εκτρέφουν αυταρχικές και βίαιες συμπεριφορές στο όνομα, υποτίθεται, της αγανάκτησης του κόσμου».

«Το σχέδιό τους αυτό το προάγουν με βάση ένα πολύ συγκεκριμένο πολιτικό, επιχειρησιακό και επικοινωνιακό μοντέλο. Αυτό του φασισμού. Και ο φασισμός ξέρουμε που οδηγεί. Είναι υποχρέωσή μας το γεγονός αυτό να το αναδείξουμε. Να ονοματίσουμε τους οργανωτές και εμπνευστές των φασιστικών σχεδίων και να τους απομονώσουμε".

«Η επίθεση εναντίον μου ήταν επίθεση εναντίον του καθενός από σας. Η ωμή βία απειλεί όλους όσοι μάχονται για να υπερασπιστούν την ελευθερία του λόγου (...) Χθες (σ.σ. το βράδυ πραγματοποιήθηκεσυγκέντρωση κατά της επίθεσης στον κ. Μπουτάρη, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών), κάποιοι άνθρωποι άφησαν παιδιά, δουλειές, διασκέδαση, για να προστατεύσουν το δικαίωμα του καθενός να εκφράζει τη γνώμη του και να διαφωνεί, χωρίς όμως ποτέ να επιβάλλει την άποψή του με τη βία.

»Εντέλει όλοι έχουμε συλλογική και ατομική ευθύνη για να μην καταντήσουμε ζούγκλα. Σας ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σας στον αγώνα αυτό που είναι δύσκολος και καθημερινός. Την υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου προσπάθησα με σθένος να την υπηρετήσω. Γι' αυτό άλλωστε στοχοποιήθηκα. Με τη δική σας υποστήριξη θα συνεχίσω να την υπηρετώ, με ακόμη μεγαλύτερο σθένος και συνέπεια» καταλήγει η ανακοίνωση.