ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ακόμη μια κυβερνητική αυταπάτη η «καθαρή έξοδος» από τα προγράμματα

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2018, 22:40 / Ανανεώθηκε 24 Μαΐου 2018, 23:55
ΝΔ: Ακόμη μια κυβερνητική αυταπάτη η «καθαρή έξοδος» από τα προγράμματα
Facebook Twitter Whatsapp

Στον απόηχο των αποτελεσμάτων της συνεδρίασης 

 «Η τεχνική συμφωνία για την 4η αξιολόγηση, που επιβεβαιώθηκε στο σημερινό Eurogroup, αποδεικνύει τελικά ότι “το κρασί νέρωσε πολύ” σχολιάζει η ΝΔ στον απόηχο των αποτελεσμάτων της συνεδρίασης .

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, τονίζει ότι «Οι δεσμεύσεις της χώρας, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης παραμένουν βαριές για τα επόμενα χρόνια και η εποπτεία αυξημένη και αυστηρή».

«Επιβεβαιώνεται η υλοποίηση των ήδη ψηφισμένων από την Κυβέρνηση μειώσεων συντάξεων από το 2019 και του αφορολόγητου ορίου από το 2020, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο η τελευταία μείωση να έρθει χρονικά νωρίτερα» σημειώνει η Πειραιώς.

Τονίζει δε ότι «Επαναλαμβάνεται η δέσμευση της Κυβέρνησης για επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, της τάξεως του 3,5% του Α.Ε.Π. για μία πενταετία.

Αναδεικνύεται η δέσμευση συνεπούς υλοποίησης συμφωνημένων πολιτικών για πολλά χρόνια, αποδεικνύοντας έτσι ότι η “καθαρή έξοδος” από τα προγράμματα είναι μία ακόμη κυβερνητική αυταπάτη.

Διατηρείται ο ΕΝΦΙΑ στα σημερινά επίπεδα, επιβάλλεται η κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. και στα υπόλοιπα νησιά και ολοκληρώνεται η διαδικασία κατάργησης του ΕΚΑΣ.»

Όσο για τις αναγκαίες ρυθμίσεις για το χρέος, όπως λέει η ΝΔ «για μία ακόμη φορά αναβάλλονται» 

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας ότι «Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να πει όλη την αλήθεια στους πολίτες για τις μεγάλες μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου που μόνη της ψήφισε και έρχονται σε λίγους μήνες».