current views are: 10

25 Μαΐου 2018
Δημοσίευση04:23

Συνάντηση Τσίπρα – Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη: «Σχεδιασμένη η δολοφονική επίθεση»

«Τον ενθάρρυνα να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου»

Δημοσίευση 04:23’

«Τον ενθάρρυνα να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου»

 “Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μία σχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση” τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο δημαρχείο.

“Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν είχε προηγούμενα με αυτούς τους ανθρώπους που του επιτέθηκαν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν πήγε για πρώτη φορά σε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσει τον ποντιακό ελληνισμό, τη μέρα μνήμης για την γενοκτονία, πηγαίνει κάθε χρόνο” τόνισε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι επισκέφθηκε τον δήμαρχο για να εκφράσει τη συμπαράστασή του για “τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το προηγούμενο Σάββατο από οργανωμένες δυνάμεις της ακροδεξιάς στην παραλία της Θεσσαλονίκης”.

«Η περιπέτεια αυτή είναι δεν είναι τυχαίο γεγονός, ήταν ξεκάθαρα οργανωμένη», είπε από την πλευρά του ο Γ. Μπουτάρης.

Για τους τρεις συλληφθέντες για την επίθεση, είπε: «Τα τρία στρατιωτάκια που τιμωρήθηκαν με φυλακή, είναι παιδικά παιχνίδια. Το θέμα είναι να φτάσουμε στη ρίζα. Ο φασισμός είναι ένας. Δεν θα το επιτρέψουμε. Η Θεσσαλονίκη θα γίνει παράδειγμα δημοκρατικής πόλης».

“Η Θεσσαλονίκη πρέπει να μείνει μια πόλη δημοκρατική. Άκουσα τον Γιάννη Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο να λέει ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι τα 100 του χρόνια. Εγώ τον ενθάρρυνα να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου” τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

“Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει μια μακρά παράδοση, έχει μια μακρά παράδοση αγώνων και υπεράσπισης της δημοκρατίας αλλά έχει και μια μακρά παράδοση ενός μαύρου μετώπου -παλαιότερα το αποκαλούσαμε παρακράτος- ενός μετώπου εθνικισμού, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας. Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ένας δήμαρχος που ανέλαβε πριν από μερικά χρόνια τη δημαρχία μιας πόλης που ήταν βυθισμένη στη διαφθορά, στα σκάνδαλα, στα χρέη. Μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του, πολιτικά, σε πολλά πράγματα αλλά πρέπει να του πιστώσουμε ότι κατάφερε να έχει σήμερα μια πόλη που παλεύει να λύσει τα προβλήματά της, μια πόλη ανοιχτή, μια πόλη δημοκρατική” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

“Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό” είχε πει νωρίτερα ο πρωθυπουργός στον Γιάννη Μπουτάρη στον σύντομο διάλογο που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων στην αρχή της συνάντησής τους, στο γραφείο του δημάρχου, αναφερόμενος στη φασιστική επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος το περασμένο Σάββατο, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, στη διάρκεια εκδήλωσης στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

Αμέσως μετά, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η στάση του δημάρχου έχει γίνει σύμβολο και τόνισε ότι μπορεί να λένε κάποιοι ότι η επίθεση ήταν τυχαία και αυθόρμητη, όμως ήταν οργανωμένη.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, αν υπάρχει δυνατότητα, μέσω του facebook, να αποκλείονται συνομιλίες που προτρέπουν στην οργάνωση επιθέσεων από διάφορα άτομα.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα έχει συσκέψεις με συνεργάτες του στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

 


σχετικα αρθρα