ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννη: Απαράδεκτη η κατάσταση στους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης

Δημοσίευση 25 Μαΐου 2018, 19:17 / Ανανεώθηκε 25 Μαΐου 2018, 19:49
Κεφαλογιάννη: Απαράδεκτη η κατάσταση στους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης
Facebook Twitter Whatsapp

Η Κνωσσός και άλλοι σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί λειτουργούν με σοβαρά προβλήματα

Την «απουσία» του υπουργείου Πολιτισμού από την Κρήτη καταγγέλλει η Όλγα Κεφαλογιάννη, τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ, έπειτα από συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

«Eίναι απαράδεκτο, εν μέσω τουριστικής περιόδου,  χώροι υψηλής επισκεψιμότητας, όπως η Κνωσός, η Γόρτυνα,  το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και πολλά άλλα σημεία ιδιαίτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, να λειτουργούν με κλειστά πωλητήρια και αναψυκτήρια, με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και χωρίς ηλεκτρονικό εισιτήριο» δήλωσε.

«Είναι επίσης απαράδεκτη η ολιγωρία του υπουργείου Πολιτισμού αναφορικά με τη λειτουργία των Μουσείων Μεσαράς, Χανίων και Αγίου Νικολάου. Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη στα έργα που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας (ΠΕΠ), για τα οποία ήδη παρατηρούνται καθυστερήσεις από πλευράς του ΥΠΠΟΑ»

«Την ίδια αναβλητικότητα επιδεικνύει η αρμόδια Υπουργός και στο ιδιαιτέρως σημαντικό ζήτημα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ένταξης της Σπιναλόγκα στα μνημεία της UNESCO» επισήμανε η κ. Κεφαλογιάννη.