Καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο απόλυσης των υπαλλήλων ΔΕΚΟ , είναι σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης , Ντίνος Ρόβλιας .
"Κανένας αναγκαίος και χρήσιμος εργαζόμενος του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν πρέπει να έχει την ανησυχία ότι θα απολυθεί" αναφέρει χαρακτηριστικά .

Ως προς την αναδιάρθρωση του δημοσίου που θα οδηγήσει υπαλλήλους σε εργασιακή εφεδρεία ο υπουργός αναφέρει πως "το τυχόν πλεονάζον προσωπικό θα προσδιοριστεί , έπειτα από μελέτη και νέο οργανόγραμμα ανά φορέα. Το πλεονάζον προσωπικό θα μπει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Η εργασιακή εφεδρεία δεν έχει ημερομηνία λήξης, ως προς τα προνόμια που παρέχει η κατάταξη στους πίνακες, δηλαδή ακόμη και μετά την παρέλευση του ενός χρόνου οι πίνακες θα είναι σε ισχύ".

Ο κ. Ρόβλιας επισημαίνει ότι η αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων 1 προς 10 για το 2011 και 1 προς 5 από το 2012 ως το 2015 θα τηρηθεί στο ακέραιο.

"Συνολικά ο αριθμός των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα, τακτικό και έκτακτο προσωπικό, θα έχει μειωθεί από το 2011 ως το 2015 περίπου κατά 151.000 απασχολούμενους. Αυτός ο σχεδιασμός μας θα εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση" αναφέρει ο υφυπουργός.