ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημέρωση Ντιμιτρόφ στις Βρυξέλλες για την διαπραγμάτευση με την Αθήνα

Δημοσίευση 27 Μαΐου 2018, 22:54 / Ανανεώθηκε 27 Μαΐου 2018, 22:43
Ενημέρωση Ντιμιτρόφ στις Βρυξέλλες για την διαπραγμάτευση με την Αθήνα
Facebook Twitter Whatsapp
Ενόψει της νέας συνάντησης με Κοτζιά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

H ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι συναντήθηκε το βράδυ της Κυριακής στις Βρυξέλλες με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόβ.

Σύφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, ενημέρωσε την Φ. Μογκερίνι για τη «σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στο ζήτημα της ονομασίας».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε την στήριξη της ΕΕ στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και δήλωσε πως το ενδεχόμενο θετικής έκβασης «θα ήταν καθοριστικό, όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή και την ΕΕ».

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 28 Μαΐου, πριν από την έναρξη του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, έχει προγραμματιστεί πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο τακτικών συναντήσεων των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με υπουργούς Εξωτερικών χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και χωρών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ