current views are: 11

1 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση19:35

Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 10,3 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στο ερώτημα για την έξοδο από τα μνημόνια και την πιθανότητα να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα, μόνο το 12% των πολιτών θεωρεί ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο ενώ το 37,2% δηλώνει ότι θα παραμείνει το ίδιo

Δημοσίευση 19:35’

Στο ερώτημα για την έξοδο από τα μνημόνια και την πιθανότητα να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα, μόνο το 12% των πολιτών θεωρεί ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο ενώ το 37,2% δηλώνει ότι θα παραμείνει το ίδιo

Προβάδισμα 10,3 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει η ΝΔ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία RASS και παρουσίασε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός Action24 στο Evening Report με τον Γιώργο Κουβαρά.

Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 29,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 19,4%, στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9,7%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 7%, ΚΚΕ 6,8% ενώ κάτω από το όριο του 3% που επιτρέπει την είσοδο στη Βουλή βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 2,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%.   

Την ίδια ώρα, η ΝΔ προηγείται και στην παράσταση νίκης συγκεντρώνοντας ποσοστό 70%, ενώ το 18,2% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν πρώτο κόμμα αν την προσεχή Κυριακή γίνονταν εκλογές.

Στο ερώτημα για την έξοδο από τα μνημόνια και την πιθανότητα να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα, μόνο το 12% των πολιτών θεωρεί ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο ενώ το 37,2% δηλώνει ότι θα παραμείνει το ίδιο και το 49,1% ότι θα χειροτερεύσει.

Στην ερώτηση αν η συγκυρία για την επίλυση του Σκοπιανού είναι ευνοϊκή και αν πρέπει η κυβέρνηση να επιδιώξει την επίλυσή του τώρα, οι πολίτες απαντούν ναι σε ποσοστό 48,3% ενώ το 43,9% διαφωνεί.

Δύσπιστοι ωστόσο εμφανίζονται οι πολίτες για τους πολιτικούς αρχηγούς καθώς στην ερώτηση ποιος αρχηγός μιλά τη γλώσσα της αλήθειας, το 48,9 απαντά «κανείς» ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 30%. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην τρίτη θέση με το 18,5% να δηλώνει ότι λέει την αλήθεια.

Όσο για τον ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει προβάδισμα με ποσοστό 34,4% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο 23,7%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38,7%, ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 31,6%.

Δείτε ολόκληρη την δημοσκόπηση 


σχετικα αρθρα