current views are: 7

5 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση16:46

Σύγκρουση Μαξίμου – ΝΔ για τη διαπραγμάτευση στο Σκοπιανό

Ανταλλαγή σκληρών τοποθετήσεων

Δημοσίευση 16:46’

Ανταλλαγή σκληρών τοποθετήσεων

Σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την χθεσινή συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά στην ΕΡΤ αλλά και την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Σκοπιανό στην συνεδρίαση των Τομεαρχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «ο κ. Κοτζιάς εμφανίζεται μερικές φορές ως υπερασπιστής των γειτόνων μας. Με έμφυτη αλαζονεία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν διεθνείς σκοπιμότητες».

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό, επισήμανε: «Η κυβέρνηση είχε περίπου εμφανίσει μία λύση μόνο για το όνομα. Χρειάστηκε η σθεναρή παρέμβαση της ΝΔ που έθεσε το ζήτημα της συνταγματικής αλλαγής, της αποκήρυξης του αλυτρωτισμού και ασφαλώς το erga omnes. Μετά μας έφεραν ξανά ως όνομα το απολύτως απαράδεκτο «Μακεδονία του Ίλιντεν» και αναγκάστηκε η κυβέρνηση να το πάρει τελικά πίσω». 

«Ως τι διαπραγματεύεται ο πρωθυπουργός;», διερωτήθηκε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης. «Διαπραγματεύεται ως πρωθυπουργός που έχει την στήριξη όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου ή ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ»;

Απάντηση από Μαξίμου

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ήταν και η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου. Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κάνει λόγο για «πανικό» του κ. Μητσοτάκη και σημειώνει ότι το ονοματολογικό το κληροδότησαν στη χώρα οι κυβερνήσεις της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης, γνωρίζει πολύ καλά, συνεχίζει η ανακοίνωση, «τι διαπραγματεύονταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ στο παρελθόν, τι πάει να πετύχει η σημερινή κυβέρνηση, ποιων τα εγκληματικά για τα εθνικά συμφέροντα λάθη καλείται να διορθώσει».

«Εξάλλου βρίσκεται στα ρετιρέ της ΝΔ μαζί τους. Όποιον λεκτικό ακροβατισμό και να σκαρφιστεί, δεν μπορεί για πολύ ακόμα να κρύβεται. Σύντομα θα αναγκαστεί να καταλήξει σε μία θέση από τις δεκάδες που έχει υιοθετήσει για το ονοματολογικό τους τελευταίους έξι μήνες», συνεχίζει το Μαξίμου και καταλήγει:

«Το μόνο που περιμένουμε να δούμε είναι εάν θα συνεχίσει να υποκρίνεται ότι είναι τάχα υπέρ της λύσης όταν συναντιέται με ξένους αξιωματούχους στο εξωτερικό, την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό ακολουθεί, κατά γράμμα. τη γραμμή που του επιβάλλουν οι επαγγελματίες πατριδοκάπηλοι, Σαμαράς και Γεωργιάδης».
 

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου για Σκοπιανό: Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβεται για πολύ ακόμα

Μητσοτάκης: «Αλαζόνας ο Κοτζιάς, επικίνδυνος ο Τσίπρας»

Ενόχληση στη Ν.Δ. για τις μικροκομματικές κινήσεις Κοτζιά


σχετικα αρθρα