current views are: 10

7 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση09:02

Δ. Καμμένος στο «Ακραίως»: «Η νεολαία πολιτικοποιήθηκε για τη Μακεδονία»

«Τα εθνικά ζητήματα είναι πάνω από τα οικονομικά», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Δημοσίευση 09:02’

«Τα εθνικά ζητήματα είναι πάνω από τα οικονομικά», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Στα συλλαλητήρια για την υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας αναφέρθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στον Τάκη Χατζή και το «Ακραίως» στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ τόνισε: «Κατέβηκαν οικογένειες με παιδιά στα συλλαλητήρια και νέοι άνθρωποι. Η νεολαία πολιτικοποιήθηκε για τη Μακεδονία. Να πιάσουμε το μήνυμα όλοι οι πολιτικοί. Ο κ. Καρανίκας έκανε μια δήλωση που για μένα ήταν απρεπής».

Πρόσθεσε μάλιστα πως πρέπει «να προσέχουμε λίγο τη γλώσσα μας όταν μιλάμε δημόσια».

«Αν έρθει στη Βουλή σύνθετη ονομασία χωρίς εγγυήσεις τότε το κοινοβούλιο θα βρεθεί μπροστά στο πετρωμένο του. Εγώ δεν θα ψηφίσω καμία Μακεδονία», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Η μέρα που θα έρθει στη Βουλή μη πλήρως εγγυημένη συμφωνία με τα προαπαιτούμενα που έχουμε θέσει για το Σκοπιανό είναι δύσκολη πολιτικά».

Συνέχισε λέγοντας πως «Τα εθνικά ζητήματα είναι πάνω από τα οικονομικά. Τα εθνικά αν χαλάσουν τελείωσε. Πρέπει να προσέξουμε τη Μακεδονία, να μην το παραδώσουμε το όνομα» ενώ συμπλήρωσε: : Αν δώσουμε όνομα σε ένα κράτος που σήμερα δεν έχει όνομα,  είναι πρώην και Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αν τους δώσουμε όνομα και ταυτότητα και γλώσσα, παίρνει υπόσταση επικίνδυνη για εμάς. Σήμερα δεν έχει όνομα, αν είχε θα μπορούσε να μπει στο ΝΑΤΟ».


σχετικα αρθρα