ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσακαλώτος ενημερώνει τους βουλευτές των ΑΝΕΛ για τα προαπαιτούμενα

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2018, 14:03 / Ανανεώθηκε 8 Ιουνίου 2018, 08:19
Ο Τσακαλώτος ενημερώνει τους βουλευτές των ΑΝΕΛ για τα προαπαιτούμενα
Facebook Twitter Whatsapp

Το επίμαχο νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως και την Πέμπτη 14 Ιουνίου

Την Παρασκευή, ημέρα που έχει προγραμματιστεί να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ενημερώσει τους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για πληθώρα μέτρων που αφορούν τόσο το κλείσιμο της Δ’ αξιολόγησης όσο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Το επίμαχο νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως και την Πέμπτη 14 Ιουνίου. Έτσι, βάσει του προγραμματισμού, οι διατάξεις θα μπουν προς επεξεργασία στις αρμόδιες επιτροπές τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ μια μέρα αργότερα θα εισαχθούν προς συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως, όπως είχε αναφέρει κατά το παρελθόν το Newpost, προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα περιέχονται και σε άλλα νομοσχέδια, όπως αυτό του υπουργείου Παιδείας, καθώς και σε εκείνο για το πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕ που θα κατατεθεί άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε για τα προαπαιτούμενα και το μεσοπρόθεσμο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έγραψε το Newpost, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως δεν είναι επί της παρούσης να γίνει η συζήτηση για τις συντάξεις και παραδέχτηκε πως θα υπάρχουν αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ ακόμη και σε λαϊκές περιοχ