ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος για τουρκικές προκλήσεις: Να σταματήσουν οι προεκλογικοί παλικαρισμοί

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2018, 21:08 / Ανανεώθηκε 7 Ιουνίου 2018, 21:08
Καμμένος για τουρκικές προκλήσεις: Να σταματήσουν οι προεκλογικοί παλικαρισμοί
Facebook Twitter Whatsapp

Σκληρό μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σκληρό μήνυμα κατά της τουρκικής προκλητικότητας έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος ενημέρωσε για τις επιθετικές κινήσεις της Άγκυρας τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ.

Μετά τη λήξη της πρώτης ημέρας της υπουργικής συνόδου, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι ενημέρωσε τους υπουργούς Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ για τη συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών για 99η μέρα. «Ζήτησα από τον Τούρκο ομόλογό μου ενώπιον του Συμβουλίου Υπουργών να δώσει απάντηση και να εξηγήσει τι σήμαινε η δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, ότι θα "πακετάρουν" τους 8 αξιωματικούς οι οποίοι έχουν αιτηθεί ασύλου στην Ελλάδα», ανέφερε ο Π. Καμμένος. Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε επίσης ότι ζήτησε από τον Τούρκο ομόλογό του να διευκρινίσει, ενώπιον των υπουργών του ΝΑΤΟ, αν επιβεβαιώνει και αν στηρίζει τη δήλωση του αναπληρωτή Τούρκου πρωθυπουργού. «Όπως συνήθως κάνει η Τουρκία, ο Τούρκος υπουργός μίλησε για άλλα αντί άλλων», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Η απάντηση που έδωσε για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται παράνομα και χωρίς καν να υπάρξουν κατηγορίες, ήταν ότι η Τουρκία εξετάζει τα ψηφιακά δεδομένα».

Ο Π. Καμμένος συνέχισε λέγοντας ότι «τέτοιου είδους παλικαρισμοί ενόψει των εκλογών, τέτοιου είδους ανακοινώσεις για το εσωτερικό, η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται και όταν έρχεται στις Βρυξέλλες να κάνει τον καλό σύμμαχο». Ο Έλληνας υπουργός επισήμανε ότι οι απειλές για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών έχουν το κόστος τους και τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται το διεθνές δίκαιο, θέλει καλή γειτονία, επιδιώκει τις καλές σχέσεις, αλλά δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε τέτοιου είδους προκλήσεις».

Διαβάστε επίσης:

►Με απαγωγή των «8» απειλεί η Τουρκία μετά την απελευθέρωσή τους

►Η Τουρκία θέτει σε επιφυλακή ένοπλες δυνάμεις και κομάντος

►Σταμάτησε η Τουρκία τη διμερή συμφωνία επανεισδοχής προσφύγων