ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλαμπουράρης: Τώρα θα αποφασίζουμε οι ίδιοι, αντί να «εκτελούμε εντολές»

Δημοσίευση 10 Ιουνίου 2018, 12:23 / Ανανεώθηκε 10 Ιουνίου 2018, 12:44
Φλαμπουράρης: Τώρα θα αποφασίζουμε οι ίδιοι, αντί να «εκτελούμε εντολές»
Facebook Twitter Whatsapp

«Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

«Τώρα που βγαίνουμε από τα μνημόνια και θα μπορούμε να αποφασίζουμε οι ίδιοι, αντί να «εκτελούμε εντολές», πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι» δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης παραχωρώντας σήμερα συνέντευξη στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά.

Παράλληλα εκτιμά ότι η προσεχής έξοδος της χώρας στις αγορές, σε συνάρτηση με την ολοκλήρωση των μνημονίων και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που πλέον διατίθενται, θα αυξήσουν τη ρευστότητα και τον δημοσιονομικό χώρο της ελληνικής οικονομίας, ώστε να παρθούν τα σημαντικά εκείνα μέτρα, που θα μας οδηγήσουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και στη συνεχή και σταθερή αύξηση των νέων θέσεων εργασίας. 

Ερωτηθείς για το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, ο Υπουργός απαντά ότι η προκήρυξή τους ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού, ωστόσο «γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να εξαντληθεί η συνταγματική προθεσμία μέχρι την τελευταία ημέρα».

Τέλος, αναφερόμενος στο «Μακεδονικό» τονίζει ότι «προφανώς και μπορεί να αντέξει ο κυβερνητικός συνασπισμός από μια τυχόν καταψήφιση της επερχόμενης συμφωνίας εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛ.. Το θέμα αυτό δεν υπήρχε στην αρχική κυβερνητική ατζέντα, ούτε ήταν μέρος της μεταξύ μας συμφωνίας συνεργασίας».