current views are: 8

12 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση07:46

Αυξημένη επιφυλακή στο ΚΙΝΑΛ για τις παγίδες Τσίπρα στο Σκοπιανό

«Ναι στη λύση αλλά όχι οποιαδήποτε λύση»

Δημοσίευση 07:46’

«Ναι στη λύση αλλά όχι οποιαδήποτε λύση»

«Αν δεν μάθουμε πρώτα τη συμφωνία δεν θα τοποθετηθούμε», επανέλαβε από τη Θεσσαλονίκη η Φώφη Γεννηματά, δείχνοντας για μια ακόμη φορά  την επιφυλακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζει τους διπλωματικούς και όχι μόνο χειρισμούς της κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Τσίπρα στο θέμα της ονομασίας.

Στο ΚΙΝΑΛ ασχέτως της τοποθέτησης όλων, είτε των ένθερμων υποστηρικτών της λύσης είτε μεταξύ των «σκληρών» απέναντι στην κυβέρνηση η φράση της επικεφαλής «ναι στη λύση αλλά όχι οποιαδήποτε λύση» συμπυκνώνει το κλίμα, που επικρατεί.

Να μην πέσουν σε παγίδα Τσίπρα – Καμμένου

Είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς σύμφωνα με πληροφορίες δε θα τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα σε σημείο μάλιστα να αποφεύγονται και οι υπερβολικές παρουσίες σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα μια και η επιφυλακτικότητα απέναντι στους χειρισμούς του Μαξίμου είναι αυξημένη.

Προφανώς η κα Γεννηματά θα αναμείνει το τηλεφώνημα του κ. Τσίπρα για να την ενημερώσει σε ποια λύση κατέληξε με τον Ζόραν Ζάεφ, αλλά και τα όσα ενδεχομένως θα έχει πει και στο σαλόνι του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, προτού τοποθετηθεί.  Ταυτόχρονα όμως το βλέμμα τους όλοι το έχουν και στα όσα θα πει ο Πάνος Καμμένος, από τον οποίο, όπως λένε τα περιμένουν όλα. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα δώσει μια συνέντευξη Τύπου στην οποία άλλα να πει δημοσίως και άλλα να καταλήξει να έχουν συμφωνηθεί στο παρασκήνιο μεταξύ των δυο εταίρων.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα των «ρεπό» του κ. Καμμένου δεν καταπίνεται εύκολα από την ΚΟ της ΔΗΣΥ, αλλά όπως σημειώνουν εδώ πρόκειται για ένα εθνικό ζήτημα και η παράταξη έχει επιδείξει την υπευθυνότητά της σε κάθε κρίσιμη εθνική στιγμή διαχρονικά.  

Ο διεμβολισμός της κεντροαριστεράς

Ο κ. Βενιζέλος μπορεί να τάσσεται υπερ μιας διεθνούς συμφωνίας, ήδη όμως από χτες έκρουσε κώδωνα κινδύνου ο κ. Τσίπρας μη έχοντας προηγουμένως και από την αρχή της διαπραγμάτευσης εξασφαλίσει την εθνική συνεννόηση και συναίνεση, να φέρει όπως είπε την επόμενη Βουλή προ «ενός Κολοσσιαίου εκβιασμού».

Ένας ακόμη όμως λόγος που δεν μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό είναι ότι από την αρχή η στόχευσή του ήταν ξεκάθαρη. Ήθελε και αποδεικνύεται όπως σημειώνουν να παίξει στη σκακιέρα της εσωτερικής πολιτικής σκηνής με εμφανή πρόθεση να ανακατέψει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Το στοίχημα για όλους στο νέο φορέα της κεντροαριστεράς είναι πώς μια ενδεχόμενη συμφωνία τους επι της αρχής στη ονομασία δεν θα ταυτίσει το ΚΙΝΑΛ και την Παράταξη με το ΣΥΡΙΖΑ.


σχετικα αρθρα