current views are: 10

12 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση16:24

Συνεδριάζουν εκτάκτως οι 6 του Κινήματος Αλλαγής για το Σκοπιανό

Στο Πολιτικό Συμβούλιο η συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Δημοσίευση 16:24’

Στο Πολιτικό Συμβούλιο η συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Με την ανακοίνωση της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ και εν αναμονή της ενημέρωσης του πρωθυπουργού στους πολιτικούς αρχηγούς η Φώφη Γεννηματά συγκάλεσε στη Χαριλάου Τρικούπη εκτάκτως το Πολιτικό Συμβούλιο για να συνεκτιμηθεί η κατάσταση και διαμορφωθεί μια κοινή θέση στο ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Γεννηματά μίλησε στο τηλέφωνο με τον κ. Τσίπρα προκειμένου να τοποθετηθεί μετά από αυτό. Αντίστοιχη στάση και θέση θα κρατήσει σύμφωνα με πληροφορίες από τη Σεβαστουπόλεως και ο Σταύρος Θεοδωράκης που θα λάβει και αυτός τηλεφώνημα από τον κ. Τσίπρα.

Τάραξε το ήπιο κλίμα ο Δανέλλης

Νωρίτερα πάντως ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης τάραζε και πάλι τα νερά στο ΚΙΝΑΛ δηλώνοντας ότι ΔΗΣΥ και Ποτάμι θα πρέπει να ψηφίσουν τη συμφωνία θέτοντας μάλιστα και θέμα συνοχής. “Δεν μπορεί να διανοηθεί διαφορετική στάση από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη” έλεγε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αν η ΔΗΣΥ δεν στηρίξει τη συμφωνία για το Σκοπιανό το Ποτάμι θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή του για κοινή πορεία στο πλαίσιο του ΚΙΝΑΛ.

Κύκλοι της Χαριλάου σημείωναν  λιτά και με διάθεση να μη δοθεί περαιτέρω συνέχεια στο θέμα ότι «δεν βοηθούν τέτοιες δηλώσεις. Ο καθένας πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Από το Ποτάμι πάντως δεν έδιναν μεγαλύτερη διάσταση στα λεγόμενα του κ. Δανέλλη υπο την έννοια ότι ούτως ή άλλως πρόκειται για ένα μείζον εθνικό ζήτημα και πόσο μάλλον αν μιλάμε για μια καλή συμφωνία.

Συνεδριάζει και το Ποτάμι

Αύριο πάντως συνεδριάζει στις 11 το πρωί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού. Η συνεδρίαση θα γίνει σε αίθουσα της Βουλής.


σχετικα αρθρα