ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκοπιανό, ώρα Κινήματος Αλλαγής

του Σωτήρη Μπολάκη - Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2018, 07:52 / Ανανεώθηκε 13 Ιουνίου 2018, 10:57
Σκοπιανό, ώρα Κινήματος Αλλαγής
Facebook Twitter Whatsapp

Στελέχη με εμπειρία θα ξεσκονίσουν το κείμενο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η έκτακτη συνεδρίαση χθες του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής αργά το απόγευμα παρά το ότι δεν είχαν πάρει το κείμενο της συμφωνίας στα χέρια τους είχε καταφανώς μια στόχευση. Να συντονίσει από τα πάνω το ΚΙΝΑΛ για την επόμενη μέρα των πανηγυρισμών του Μαξίμου για τη συμφωνία μεταξύ Αθήνας – Σκοπίων και προς αποφυγή των παγίδων που στήνονται στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.  

Γνώμονας είναι το εθνικό συμφέρον τονίζουν σε όλους τους τόνους μιας και από θέση αρχής παραμένουν υπέρ της λύσης.  Ποια λύση όμως;

Νέα συνεδρίαση του ΠΣ του ΚΙΝΑΛ μέχρι το απόγευμα

Την απάντηση θα τη δώσουν το απόγευμα οι 6 της ηγετικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής στο φόντο της ευρείας παραδοχής, ότι το θέμα αξιοποιείται από τον Τσίπρα και ως όχημα για το διεμβολισμό της κεντροαριστεράς.

Διαβάστε ακόμη: Η μεταβατική περίοδος του erga omnes - Τι προβλέπει η συμφωνία

Το κείμενο αναμένεται να έχει σταλεί στα κομματικά επιτελεία μέχρι το απόγευμα. Μόνο αφού το διαβάσουν θα τοποθετηθούν. Αυτό φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες να διεμήνυσε και η κα Γεννηματά στον κ. Τσίπρα στο τηλέφωνο, όταν την κάλεσε για να την ενημερώσει.

Ακόμη και μετά τα τηλεφωνήματα όμως πληροφορίες ήθελαν όλη την ηγετική ομάδα να δυσπιστεί έντονα στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Τσίπρας μπορεί να αυτοδιαψευσθεί» έλεγε πρόσωπο κοντά σε ένα εκ των μελών του ΠΣ θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξει τον κίνδυνο που ελλοχεύει να παρασυρθούν στο παιχνίδι του Μαξίμου.

Τεστ αντοχής

Ταυτόχρονα όμως γίνεται αντιληπτή και η πίεση που υφίσταται πλέον ο νέος φορέας μετά και την κάθετη άρνηση της ΝΔ δια του αρχηγού της να δεχτεί τη συμφωνία που φέρνει για συζήτηση στη Βουλή ο ίδιος ο πρωθυπουργός και μάλιστα πολύ γρήγορα.

«Η σύνθετη ονομασία έναντι όλων, η συνταγματική αναθεώρηση, η ακύρωση κάθε μορφής αλυτρωτισμού είναι οι πάγιες πατριωτικές μας θέσεις» έγραφε η ανακοίνωση του Κινήματος χθες το βράδυ δίνοντας και το στίγμα της στάσης που θέλουν να κρατήσουν για να μη κατηγορηθούν για ενδοτισμό.

Διαβάστε ακόμη: Οι «άσοι» Μητσοτάκη για «φρένο» στη συμφωνία

Η αντιπαράθεση Κωνσταντινόπουλου – Δανέλλη δεν πέρασε απαρατήρητη σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι που υπερασπίστηκαν φανερά και παρασκηνιακά ο καθένας τον βουλευτή του.

Το κλίμα αυτό πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πέρασε στην ηγετική ομάδα χθες.

Στελέχη με εμπειρία θα ξεσκονίσουν το κείμενο

Το Κίνημα Αλλαγής όμως έχει έμπειρα στελέχη στα διπλωματικά και νομικά κείμενα. Και αυτούς θα επιστρατεύσουν για να διαβάσουν τις διατυπώσεις.

Ήδη πάντως από τις πρώτες πληροφορίες που έδωσε η κυβέρνηση για το περιεχόμενο της συμφωνίας προκύπτουν ασάφειες, ανησυχίες και απορίες, όπως για το αν όντως πρόκειται για διεθνή συμφωνία, για την εθνικότητα και κυριότερα για την αιρεσιμότητα της συμφωνίας σε περίπτωση που θα έχουν προχωρήσει οι ελληνικές διευκολύνσεις στην ενταξιακή προοπτική της ΠΓΔΜ  σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.