ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η προετοιμασία για τις Πρέσπες περνά μέσα από τη Βουλή

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2018, 11:41 / Ανανεώθηκε 13 Ιουνίου 2018, 11:45
Η προετοιμασία για τις Πρέσπες περνά μέσα από τη Βουλή
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο παρακολουθούν τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού η πρόταση μομφής που φημολογείται ότι θα καταθέσει μπορεί να αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έντονες είναι οι ζυμώσεις στο πολιτικό πεδίο την επόμενη ημέρα της συμφωνίας για το σκοπιανό. Ο αρχικός σχεδιασμός, που ήθελε το ραντεβού των Πρεσπών, να πραγματοποιείται το Σάββατο φαίνεται πως θα επηρεαστεί από τις εξελίξεις που ενδεχομένως να υπάρχουν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο παρακολουθούν τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού η πρόταση μομφής που φημολογείται ότι θα καταθέσει μπορεί να αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Ενδεχομένως η υπογραφή της συμφωνίας να μεταφερθεί, αν προκληθεί τριήμερη συζήτηση στη Βουλή από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Από το Μαξίμου διαμηνύουν πως θέλουν να γίνει συζήτηση στη Βουλή για το σκοπιανό και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μέσα στην ημέρα αναμένεται ο Νίκος Βούτσης να πάρει τις τελικές αποφάσεις, καθώς θα πρέπει τα κόμματα να ενημερωθούν 24 ώρες πριν. 

Έντονες είναι οι προετοιμασίες για τις Πρέσπες και όπως είχε δημοσιεύσει το newpost.gr γίνεται μια προσπάθεια διεθνοποίησης της διαδικασίας για τη συμφωνία, με αξιωματούχους οι οποίοι θα παρευρίσκονται εκεί, όπως ο Μάθιου Νίμιτς η Φεντερίκα Μονγκερίνι κ.α.