ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Συμπλέει ο Μητσοτάκης με την επίθεση Σαμαρά κατά του ΠτΔ;

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2018, 13:25 / Ανανεώθηκε 13 Ιουνίου 2018, 14:50
Μαξίμου: Συμπλέει ο Μητσοτάκης με την επίθεση Σαμαρά κατά του ΠτΔ;
Facebook Twitter Whatsapp

Ν. Παππάς: Άθλια η επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η υπονόμευση, σε τόσο κρίσιμες εθνικά στιγμές, της συνταγματικής τάξης, είναι ασυγχώρητη», αναφέρει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, σε σχόλιό του για τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

"Ο κ. Σαμαράς διέπραξε μείζον θεσμικό ατόπημα, εμπλέκοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ιταμό μάλιστα τρόπο, στην αντιπαράθεση για το θέμα της συμφωνίας με την πΓΔΜ. Το ατόπημα είναι ακόμα βαρύτερο, γιατί ο κ. Σαμαράς γνωρίζει, ως πρώην πρωθυπουργός, τα όρια των συνταγματικών εξουσιών του Προέδρου", αναφέρεται στη δήλωση.

"Η υπονόμευση, σε τόσο κρίσιμες εθνικά στιγμές, της συνταγματικής τάξης, είναι ασυγχώρητη Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με την πρωινή του επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τις δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, άνοιξε τους συνταγματικούς ασκούς του Αιόλου, οφείλει να απαντήσει αν συμπλέει με τον κ. Σαμαρά, στην επίθεση κατά του Προέδρου και της συνταγματικής τάξης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση Σαμαρά κατά Τσίπρα και Παυλόπουλου για τον «ταπεινωτικό συμβιβασμό»

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά: «Η επίθεση εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι άθλια και αποτελεί επιθανάτιο πολιτικό ρόγχο μιας ακροδεξιάς που έκανε καριέρα με το Μακεδονικό εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. Της ακροδεξιάς που σφιχταγκάλιασε ο κ. Μητσοτάκης», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.