ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκόπια: Το non paper Μαξίμου δεν ανταποκρίνεται στη συμφωνία

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2018, 18:47 / Ανανεώθηκε 13 Ιουνίου 2018, 18:14
Σκόπια: Το non paper Μαξίμου δεν ανταποκρίνεται στη συμφωνία
Facebook Twitter Whatsapp

O κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων διαψεύδει την περιγραφή των 16 σημείων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η περιγραφή 16 σημείων που παρουσίασε το Μαξίμου ανακοινώνοντας τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ αποτελεί ερμηνεία που δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο της συμφωνίας, υποστήριξε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων Μίλε Μποσνιακόφσκι.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Mia, ο Μποσνιακόφσκι τόνισε ότι το non paper της Αθήνας αναφορικά με τη συμφωνία ανάμεσα στους δύο πρωθυπουργούς «που διέρρευσε στο κοινό στην Ελλάδα, είναι ερμηνεία και δεν ανταποκρίνεται στους όρους της συμφωνίας».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η βάση της συμφωνίας αφορά τον τρόπο που ερμηνεύουν και αντιλαμβάνονται οι δύο χώρες τον όρο «Μακεδονία».

Πρόσθεσε πως «διατηρούμε το δικαίωμα να αποκαλούμε τους εαυτούς μας Μακεδόνες. Στη συμφωνία διατηρείται η μακεδονική ταυτότητα και η μακεδονική γλώσσα».

Παράλληλα διευκρίνισε ότι ο εθνικός ύμνος αλλά και η σημαία της ΠΓΔΜ δεν θα αλλάξουν και ότι τα σύμβολα δεν αποτέλεσαν αντικείμενο διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Ο Μποσνιακόφσκι ανέφερε ακόμα ότι η συμφωνία θα εφαρμοστεί σταδιακά σε βάθος πενταετίας, παράλληλα με το άνοιγμα των κεφαλαίων για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ.